Сашко Пономарьов, Костя Грубич і Маргарита Січкар розкажуть про те, як і чим безпечно харчуватись

Mar 24, 2010 18:08

27-29 березня 2010 року в Києві відбудеться Всеукраїнська конференція з питань безпеки харчування

Організаторами заходу є Всеукраїнська Громадська Організація «Європейська молодь України», Національний технічний університет України «КПІ», Київський національний торгівельно-економічний університет та Студентська Рада НТУУ «КПІ».

27 березня о 10.30 у залі Вченої Ради КПІ відбудеться офіційне відкриття. Протягом конференції розглядатимуться 5 блоків питань, кожен з яких представлятиме собою всебічне висвітлення найактуальніших проблем якості та безпеки харчування представниками науки, бізнесу, політики та ЗМІ, що гармонійно поєднуватиме представлення теоретичних аспектів з результатами лабораторних досліджень.

По закінченню буде проведено круглий стіл на тему: «Харчування студентів: теорія і практика». В ході проекту учасники (запланована кількість складає 120 осіб) матимуть можливість продегустувати нові види харчових продуктів, що є альтернативою fast-food, побачити як проводяться дослідження, що спрямовані на виявлення фальсифікації харчових продуктів за допомогою експрес-методів та отримати консультації з питань захисту прав споживачів (дані послуги надаватиме Молодіжний центр «ОСА», що при Київському національному торговельно-економічному університеті).

Гостям буде презентовано роботу установки, яка є стендовою моделлю що демонструє процес біологічного очищення води на харчовому підприємстві. В рамках конференції відбудеться презентація тематичних картин художниці Софії Шевченко, яка проходитиме в залі Вченої Ради НТУУ «КПІ», а також виступ вокального ансамблю «Сьоме почуття».

Запрошені до участі в проекті гості:

• Костянтин Грубич (ведучий програми "Знак якості", що на телеканалі "Інтер");
• Олександр Пономарьов (Народний артист України);
• Маргарита Січкар (найвідоміша ресторатор, власниця ресторану «Тампопо»);
• Наталія Лурьє (PR-директор Сім"ї ресторанів "Козирна Карта");
• Генадій Кузнєцов (Ліга виробників продуктів харчування на законодавчому рівні);
• Валентин Безрукий (Президент Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз "ТЕСТ");
• Наталія Бородачова (Провідний експерт проекту ЄС-ПРОООН "Спільнота споживачів та громадські об"єднання");
• Ярошовець Василь Степанович (Перший заступник Голови Аграрного Союзу України);
• Карпенко Віктор Михайлович (Директор ПП "Акроцентр" Дніпропетровської області);
• Світлана Токарь (Вокальний ансамбль «Сьоме почуття») та інші.

Під час конференції будуть обговорювати такі проблеми, як здешевлення собіватості продукції виробниками в результаті кризи та загрози погіршення якості продуктів харчування, зростання кількості транснаціональних компаній, що випускають тютюнові вироби, слабоалкогольні напої, харчові продукти, які одержали назву «їжі-сміття» («джанк-фуд»), поява цих продуктів, зміни в технології переробки та виробництва продуктів харчування і торговій політиці, вплив на добовий раціон населення та харчові звички; зниження якісного складу раціону харчування та формування у людей, особливо у дітей та підлітків неправильних харчових звичок, що загрожує як їх здоров'ю, так і здоров'ю наступних поколінь.

Організаторами проекту є ВМГО «Європейська молодь України», Київський національний торгівельно-економічний університет, Студентська Рада НТУУ «КПІ» та Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»
Голова наукового комітету − д.м.н., завідуюча лабораторією гігієни харчування при Інституті гігієни та медичної екології ім. О.М.Марзеєва АМН України Гуліч Марія Павлівна.
Голова координаційного комітету − голова Kомітету з пропаганди здорового способу життя ВМГО «Європейська молодь України» Колесник Марія Михайлівна.

безпека харчування, лабораторії, вода, біологія, анонс, харчування, довкілля, екологія, конференція, вчені, наука, дослідження

Previous post Next post
Up