Падіння рейтингу Партії регіонів та Януковича

Jun 07, 2011 11:13

Originally posted by jesfor at Падіння рейтингу Партії регіонів та Януковича
Пам'ятаєте як русофіли, прихильники "Партії регіонів" глузували з падіння рейтингу Ющенка. Але його наступник перестрибнув попередника. Соціологічна група "Рейтинг" зафіксувала подальше падіння рейтингу ПР та Януковича. І це за менше ніж півтора року. Що буде далі?

ТЕНДЕНЦІЇ:
• Ключова тенденція: продовження росту кількості опитаних, які не підтримують жодну партію (з 7% у грудні минулого року до 10% у березні та до 12% у травні). Примітно, що серед усіх опитаних кількість так званих «проти всіх» ще вища - понад 14% і більш ніж половина з них мають намір брати участь у виборах з метою підтвердження власної позиції. Порівняно з березнем зросла також кількість опитаних, які не визначились зі своїм вибором (до 9%).

• На цьому тлі найбільше зменшились рейтинги В.Януковича та Партії регіонів (з 26 до 23%). Найбільш відчутних втрат В.Янукович зазнав в базових Півдні та Донбасі, де росте кількість невизначених та «проти всіх».

• Незначно втратили Ю.Тимошенко та А.Яценюк (при цьому рейтинги партій практично не змінились). Цікаво, що на Заході, де найбільше втратила лідер Батьківщини, А.Яценюк свої позиції покращив. Разом з тим лідер Фронту змін зазнав незначних втрат в Центрі і Півночі.

• Позиції Свободи залишаються стабільними (6% - у березні і 5,5% - у травні).

• На тлі відносного погіршення позицій лідерів майже вдвічі додав В.Кличко (з 3 до 5%) та партія УДАР (з 2% до 4%), особливо на Заході, Півночі та Півдні.

• С.Тігіпко дещо укріпився на Півдні і Донбасі, внаслідок чого дещо покращив свій загальний рейтинг з 6 до 7%.





Вся інфографіка )

Previous post Next post
Up