.естети від мистецтва чи фуршетчики

Dec 23, 2012 11:46



тут, в Києві, днями відкрилася виставка "Народы России, или Описание обычаев, нравов и костюмов разных народов Российской империи", в основу якої лягли серія малюнків, виконаних в 1802 році російським художником Омеляном Корнєєвим і що свого часу лягла в основу ілюстрованого альбому «Народи Росії, або Опис звичаїв, традицій і костюмів різних народів Російської імперії», опублікованого в 1812 - 1813 роках в Парижі баварським посланником при російською дворі Карлом Рехберг. Французькою мовою.




Художник зробив безліч ескізів з натури, відобразивши різні сторони життя людей: їх повсякденні заняття, ігри, обряди, народні свята.



Карл Рехберг, задумавши багатотомне ілюстроване видання про Росію, купив усі ці малюнки. Для альбому Корнєєв і Рехберг відібрали ті з них, які носили етнографічний характер і являли українців, татар, киргизів, ногайців, вірмен, грузинів, арнаутів, чувашів, фінів та інші народи, що входили в той час до складу Російської імперії.


на жаль, організаторам не хватило клепки(чи приміщень) поставити фуршетний стіл не в залі виставки. як тільки голова Роспосольства завершив свій виступ, народ пішов не експозицію дивитись, як було передбачено, а горілчку та вино пити... хоча дехто таки дійсно прийшов помилуватися старовинними офортами та акватинтами


а були навіть люди - таких ще фуршетчиками називають - які не соромлячись нікого, ходили залом із пакетами, ачто і з пакетами і з мамами та збирали туди смаколики зі столів. 




Народы России, виставка, мистецтво

Previous post Next post
Up