.село Буки Суслівські

Aug 04, 2012 16:04



Cело Буки розташоване на річці Роставиця за 12 кілометрів від Сквири. На місці Буків існувало давнішнє поселення Бакожин, перша письмова згадка про яке належить до 1622 р. З XVIII ст. зникає з джерел назва Бакожин і починає фігурувати сучасна назва Буки.

Біля села виявлено трипільське та черняхівське поселення, городище та великий могильник часів Давньої Русі. Давньоруські пам’ятки датуються XII- XIII ст. З цікавих пам’яток архітектури першої половини XIX ст., що збереглися до нашого часу, слід назвати кам’яний млин Абрамовича 1848 р.



Граніти, що підстеляють місцеві чорноземи, вийшли назовні біля річки і винахідливими будівельниками були використані як підмурівок для храму святого Євгенія, який поєднав українські історичні архітектурні канони з сучасними. 








Десь серед тих замків на іншому боці річки Роставиці є й родинне гніздо "потомственних" депутатів Суслових. Хоча, скоріше за все, село Буки повністю й не кривлячи душею можна назвати їх власністю. Храмовий комплекс, ГЕС, дитсадок, ландшафтний парк, старий "майданівський" фонтан - все з'явилося тут завдяки "родині".

На жаль, за браком часу - треба було їхати в інше місце - встиг пробігтися лише територією храмового комплексу. Саме з цієї причини перенаправляю вас до сайту пана Ibigdana - він колись там теж був і зробив шикарний матеріал

подорожі, Буки

Previous post Next post
Up