frustraatio-aggressio -hypoteesi

Mar 11, 2009 15:54

GALZUBLOGISTANI:

Joo, tänäänpä koin ensimmäistä kertaa reaalin (psykologian) tuskat. Siis oikeasti kuka helvetti on keksinyt, että kuudessa tunnissa pitää kirjoittaa kuusi vastausta. Kuusi HYVÄÄ vastausta. (puhumattakaan noista kahdeksan tehtävän aineista, öö anteeks MITÄ?!) Joo ei kannata miettiä liikaa joo ei kannata ehkä keksiä mitään lisättävää koska joo sulla ei oo aikaa semmoseen. Niin mutta muistahan kuitenkin suunnitella vastauksesi rakenne! VITTU.

Ja kuinkas sitten kävikään: ekaan vastaukseen lähes puoltoista tuntia (positiivinen ja negatiivinen palaute oppimisessa) ja pituus neljä sivua, viimisen vastauksen (välittäjäaineiden yhteys psyykkisiin toimintoihin) pituus kaksi sivua.

SITTEN KUN ON VIELÄ NE HELVETIN JOKERIT, joita varten pitää riistää aikaa toisilta tehtäviltä. Jes! Vastasin ekaan eli yksilön vauva- ja lapsuusiän vuorovaikutussuhteiden vaikutuksiin myöhemmässä psyykkisessä hyvinvoinnissa ja sosiaalisissa suhteissa ja lösjhlksen. Suurin osa vastauksista loppui kuin seinään, mutta ainakin tohon ehdin IHME KYLLÄ vetästä myös jonkinlaisen lopetuskappaleen (joka sitten venytti sen viidennen sivun puolelle).

Niin ja AAAAAA pelastakaa mut saksalta, ok? Yhteiskuntaoppikin ahistaa jo nyt - ja vain siitä syystä, etten tosiaan jaksais enää kirjottaa kuutta reaalivastausta kuudessa tunnissa. Moi.

Yks tehtävä oli muuten: "Pohdi psykologisen tiedon varassa, kuinka nuoruusiässä yksilön identiteetin kehitykseen vaikuttaa toimiminen internetissä ja erilaisissa virtuaalimaailmoissa, kuten Habbo-hotellissa tai internetin keskustelupalstoilla." Ahhaha. Löytyi ainakin omakohtaista kokemusta! Olis pitänyt kehittää itelleen lukihäiriö, niin olisin ehkä ehtinyt lisätä vielä enemmän jänniä näkökulmia. Lukihäiriöiseltä musta kyllä välillä tuntukin, kun kirjaimet meni useasti sekaisin (DOPANIIMI, STE- eiku TESTOSTERONI), mutta pistän ton aina väsymyksen piikkiin.

Laitanpa tähän nyt sitten ne loputkin, joihin vastasin:

6. Millä psykologisilla tekijöillä selitetään ihmisen aggressiivisia ja tuhoavia toimintamalleja?
7. Selitä ihmisen vuorokausirytmin säätelyn biologinen perusta ja pohdi esimerkkien avulla, miten ihminen voi itse vaikuttaa aktivaatiotasoonsa ja vireystilaansa.

Kahteen tehtävään liittyi aineistoa, ja vaikka tiesin, että ne saattais olla helpompiakin ja että YTL yrittää vaan hämätä pitkillä teksteillä, niin en vaan silti jaksanut perehtyä niihin. Sitä paitsi en halunnut tuhlata aikaani, josta aloin panikoida jo puoli kymmeneltä, että näin. Tosta seiskatekstistä tuli paskin enkä edes tiedä menikö mun biologinen perusta oikein, hahaha, ootan kyllä innolla mitä siitä tulee. (Okei no nähtävästi meni kai sillee, mutta multa myös puuttui pari juttua, että hohhahhei. Joo no kuka muka muistaa jonkun adenosiinin, jota valveilla ollessamme osa aivojemme hermosoluista tuottaa, lallallaa.) Lopetin sen vielä huutomerkkiin, että se ehkä kertoo jo jotain.
Previous post Next post
Up