В Сербии официально представили приобретенные в Китае разведывательно-ударные БПЛА CH-92А

Jul 04, 2020 21:26

Сегодня (4 июля 2020 г.) на авиабазе в Батайнице президент Сербии Александр Вучич принял участие в церемонии представления шести новых разведывательно-ударных беспилотных летательных аппаратов CH-92A приобретенных в Китае для Вооруженных сил Сербии. БПЛА CH-92A имеют радиус действия до 250 км и вооружены управляемыми ракетами FT-8C. Данные БПЛА и их вооружение разработаны и выпускаются китайской государственной аэрокосмической корпорацией CASC (China Aerospace Science и Technology Corporation).

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић присуствовао је данас на аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници, приказу нових беспилотних летелица CH-92А Војске Србије, које имају могућност напада ласерски вођеним ракетама на циљеве на земљи и чијом набавком је значајно унапређена способност извиђања из ваздушног простора. Приказу је присуствовао и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.
Председник Вучић истакао је да је реч о шест нових беспилотних летелица купљених у Народној Републици Кини, које своје циљеве могу да гађају са удаљености од око девет километара, а истовремено да са раздаљине од 250 километара снимају терен и положај непријатељских јединица и објеката дубоко у непријатељској територији.
http://www.mod.gov.rs/cir/16196/predsednik-republike-i-vrhovni-komandant-vojske-srbije-prisustvovao-prikazu-novih-bespilotnih-letelica-vojske-srbije-ch-92a-16196

























image Click to view


image Click to view



caihong, БПЛА, Китай, Сербия

Previous post Next post
Up