100 днів уряду Гройсмана

Jul 27, 2016 10:08

Оригинал взят у grzegorz_b в 100 днів уряду Гройсмана


Dmitro Vovnyanko

За карколомними заявами Савченко та Мочанова, за Крепосними ходами та словесами Лещенка та ДронЛімона-Луценко, лишилася непомвченою важлива подія - 100 днів уряду Гройсмана.

Що ми побачили за 100 днів?

Гройсман - не популіст. Прем'єрство він почав не з роздачі тисячі, а з кроку який багатьох інших прем'єрів зразу ж би поховав - з тарифів.

Уряд розпочав конкурсний відбір менеджерів для державних компаній. За результатами конкурсу прозоро призначено керівників «Укрпошти» та «Укрзалізниці».

Уряд використовує систему Prozzoro для проведення електронних тендерів, що економить значні суми.

Уряд спростив системи реєстрації інвестицій або іноземних товарів, зокрема лікарських засобів.

Уряд розпочав інтенсивну програму ремонту та відновлення доріг виділяючи на ці цілі 19 млрд грн та залучаючи іноземних підрядників.

Уряд доклав значних зусиль для політичної стабілізації в країні. Худо-гірко, але ВР працює і приймає потрібні рішення.

Ухвалено ініційований урядом закон про фінансову реструктуризацію. Ним зокрема визначаються питання взаємовідносин між кредиторами і боржником у ході процедури фінансової реструктуризації.

Національний банк здійснив черговий крок на шляху пом'якшення валютних обмежень - у червні набрали чинності нові вимоги щодо роботи на грошово-кредитному та валютному ринках.

Звісно не все в уряду ідеально. Наприклад очевидно, уряд на 3,5 міс. затягнув подачу проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2017 рік. Водночас варто зазначити, що й свою роботу уряд Гройсмана розпочав вже після того, коли цей проект мусив бути поданий.

Коротше, очевидно. Уряд - цілком дієвий.

100 днів дають підстави для стриманого оптимізму. А далі - побачимо.

https://www.facebook.com/dmitro.vovnyanko/posts/1031777700269255

Украина, Аналитика, Реформы, Экономика

Previous post Next post
Up