Станіславів (Stanisławów) - 1943

Sep 10, 2012 11:13

Парад на честь створення дивізії СС-Галичина


Read more... )

І-Ф, хроніки

Leave a comment

(The comment has been removed)

if_ro September 10 2012, 19:49:19 UTC
прєдатєлів було значно більше, ніж Ви думаєте і можете собі уявити: прєдатєлями були майже всі українці, бо воювали за чужі країни. але ті, хто воював за ссср, були в більшій мірі прєдатєлями, бо допомагали ворогові, який завдав значно більше шкоди. тільки "прєдатєль" у нас означає "поневолений"

Reply

(The comment has been removed)

if_ro September 11 2012, 04:24:47 UTC
"не был идеален" - це евфемізм? Як вам вдається так стійко вже 70 років не бачити очевидного? Ссср не був "своим государством", а лише страшенно жорстоким окупантом, який прийшов сюди в 39-му за домовленістю з тим же Гітлером, винищуючи все і всіх. для західних українців це була тактика порятунку, хоча й ілюзійна. Принаймні від німців віддавало чимось, схожим до австро-угорського "культурного порозуміння" порівняно з дикою невблаганністю більшовиків, а саме в Австро-Угорщині, після "весни народів", українцям  жилось може найкраще за всю історію. Якшо з'являється дуже пожерливий ворог, яким для місцевих були більшовики, то ворог цього ворога може виглядати як рятівник, в історії до таких тимчасових союзів вдавались під час воєн скрізь і завжди цілі держави, то шо там говорити про малі незахищені території. Крім того, це була єдина можливість для місцевих озброїтись, і цю зброю вони потім використовували проти обох окупантів, совєцьких і німецьких ( ... )

Reply

perkalaba_real September 11 2012, 08:32:09 UTC
даремно ти це писав
анє сколька букв не панємают гггг
з совками тра на рівні команд як з псами

Reply

serj_doc September 11 2012, 20:18:31 UTC
це точно. йому шо обясняй, шо обуха на голові теши - воно за рюссь, за сталіна, кахли придатілі.

Reply

ext_138048 September 17 2012, 14:48:25 UTC
Добре сказано. Більшовики - окремо з їх байками, росіяни - окремо.

Reply

beloborodoff September 11 2012, 02:05:17 UTC
Для того что бы предать надо сначала что то пообещать. Сталин для украинцев такой же оккупант как Гитлер. Это если бы русских называли нацией предателей за то что они решили выйти из Великой Золотой Орды.

Reply

eugen_s September 11 2012, 07:55:12 UTC
"Сталин для украинцев такой же оккупант как Гитлер"
---
давайте уж не передергивать. в таком случае, можно сказать, что:
1. "Сталин для русских такой же оккупант как Гитлер"
или
2. "Сталин для западных украинцев такой же оккупант как Гитлер"
Вам какой вариант ближе?

Reply

caca September 11 2012, 15:04:33 UTC
ви чули про армію Власова?

Reply

про "предателей" nnative September 14 2012, 12:34:34 UTC

... )

Reply

(The comment has been removed)

Re: про "предателей" nnative September 15 2012, 21:07:41 UTC
Ці домовленості між Радянським Союзом та Німеччиною пізніше стали однією з причин, що спровокували ВВВ
Але, йдеться не про те... Дуже зручно замовчувати історичні факти ТІСНОЇ співпраці у військовій справі Радянського Союзу та Німеччини, коли існували цілі німецькі дивізії створені з росіян, що воювали, в тому числі, проти Радянської армії (красномовний і приклад армії Власова). Не згадують також про навчання військовій справі німецьких офіцерів у радянських колег.
І взагалі, дуже велике лицемірство (хай пробачать мене ветерани ВВВ) називати Другу Світову Війну "Вітчизнянною". Це невиправдана боротьба двох амбіційних лідерів за сфери впливу... яка призвела до мільйонів людських жертв.

Reply

(The comment has been removed)

Re: про "предателей" nnative September 16 2012, 07:24:00 UTC
Не рівняйте грішне з праведним… Коли маленькі, а тим більше підневільні держави напередодні війни йшли на вимушений союз ( а такий союз був вимушений, бо яка доля їх могла чекати в разі війни, окрім як плацдарму для ведення бойових дій??? Подивіться фільм «Собор на крові» там об`єктивно висвітлені причини виникнення союзу України з Німеччиною). А коли дві сильні держави з їх потужними військовими угрупуваннями напередодні війни вели подібні союзні домовленості (тим більше, що потім, під час війни вони опинились у ворогуючих «таборах»), то дані союзи інакше як «шлюбом з розрахунку» не назвати.

Reply


Leave a comment

Up