(Untitled)

Jun 24, 2016 16:18

У мене немає сумнівів, що соціалістичні штати Європи приречені від самого початку, від створення. Питання лише в тому, коли і як. Я, чесно кажучи, не розраховував на зміни в цьому напрямку в цьому десятилітті. Але раз процес пішов, його треба брати до уваги ( Read more... )

політика, поточне, лібералізм

Leave a comment

Comments 3

noddeat June 24 2016, 17:41:02 UTC
Ніяких альтернативних сценаріїв немає, є безальтернативний сценарій - створення нової організації спеціально під Британію. Ну або просто приєднання її до EEA в клубі з Ліхтенштейном, Норвегією, Ісландією. Але оскільки ОК треба трохи більше, ніж рибу імпортувати, ймовірно, буде повністю нова організація, куди поступово приєднаються теж ці троє.

Кінець кінцем, за вихід проголосувало не 70% проти 30, а 50/50, результат до останнього був непередбачуваним. Тому буде компроміс, що задовільнить і ту сторону, шо програла, і цей компроміс описаний у першому абзаці: створення ЄУ, який не буде називатися ЄУ.

Брекщітисти мріють про Британську імперію та тісніші зв’язки з Commonwealth, але це дуже нереалістично: ані Канада, ані Австралія не хотять ніякою тіснішої інтеґрації з Британією окремо від Європи. Тим паче, шо ОК їх якраз «кинула», коли в 1985 році приєдналася до ЄС, і вони це дуже добре пам’ятають.

PS написав це як «постріл в повітря», а не як «обізнаний», якщо що.

Reply

ichthuss June 24 2016, 17:42:55 UTC
Я мав на увазі - альтернативні сценаріі розпаду ЄС.

Reply

noddeat June 24 2016, 17:48:44 UTC
Неважливо: розпад у тому сенсі як був розпад СРСР неможливий з економічної причини, ти сам її називав у мене в коментарях. Можливе тільки переформатування, заміна назви, перенесення бюрократичних органів у інші міста тощо.

Ну, принаймні, в цьому столітті. Шо там буде, коли можна буде свіжу випічку доставляти через космос на інший континент, складно передбачити.

Reply


Leave a comment

Up