Красти під час пожежі - улюблена тактика кацапів і Коломойського

Feb 16, 2022 22:13


Коломойський - один з небагатьох олігархів, які не втекли з України перед нападом Росії. Чи означає це, що Ігор Валєріч - відважний патріот, який буде боронити країну від росіян?

Ахахахах. Авжеж, ні. Адже по-перше, Коломойський не може нікуди виїхати через небайдужість до нього ФБР. Добре йому лише в теплих обіймах Зеленського. А завтра Ігор Валерійович може отримати домінуючий вплив в нафтопереробній галузі України.

Завтра у кишенях олігарха може опинитися мільярдів так двадцять наших з вами коштів - це якщо грішми. А якщо активами, то групі «Приват» Коломойського може дістатися найприбутковіша - нафтова частина майна Укрнафти. На секунду, найбільшої нафтовидобувної компанії України.

А держава, тобто ми з вами, отримає збиткові родовища та купу боргів.

Він уже намагався провернути цей фокус наприкінці минулого року. Але тоді ДемСокирі вдалось привернути увагу до цього і операція Бєні провалилась (посилання на передісторію у першому коменті).

Та Коломойський вирішив іти до кінця. Навіть перед загрозою російського вторгнення, він хоче позбавити державу впливу над переробкою нафти. І хоче стати фактичним монополістом на ринку нафти України.

Яким чином це провернуть?

Грубо кажучи зараз Укрнафта - це 50% Нафтогазу (держава), 40% -- Коломойського і 10% дрібних акціонерів (бізнесмени, нерезиденти, фізособи).

17 лютого, тобто вже завтра, знову відбудуться збори акціонерів, де розглядатимуть питання мирової угоди з Коломойським.

Ми припускаємо, що план такий: Укрнафта передає (родовища, заводи, весь нафтовий бізнес) своїй дочці «Нафто-Актив» (спеціально створеній для хитрої оборудки Коломойського). А та в свою чергу продає власність кіпрським офшорам. Потім Укрнафта викуповує акції Бєні та інших акціонерів. А Бєня потім за отримані гроші через офшори викуповує «Нафто Актив».

Результат: Укрнафта (на якій залишаються газові активи) лишається підконтрольною Нафтогазу. Коломойський отримує нафтові активи. Ще раз - понад 70% найкращих активів Укрнафти відрізаються від неї і передаються Коломойському.

​А чому весь сир-бор? Нащо державі торгуватися з Коломойським і щось віддавати? Бо є 9,7 мільярдів кубометрів газу, який Укрнафті (Бєні) винен Нафтогаз (держава). І забрати борг Коломойський планує саме таким чином.

Але є дуже вагоме але. У той час, коли з'явився борг, ціна газу була в 10 разів нижчою.

Завтра на зборах акціонерів Укрнафта під тиском Коломойського хоче передати всі повноваження акціонерів наглядовій раді, яка зможе робити з компанією усе, що захоче. За закритими дверима. Це особливо небезпечно, адже контроль над компанією остаточно перейде до людей Коломойського.

Цього допустити не можна. Поки погляди всіх українців повернути на Схід і вони уважно стежать, що буде робити кремлівський карлик - Коломойський не сидить на місці, а шукає можливості пограбувати країну.

Завтра ми вестимемо текстову трансляцію в Телеграмі Демократичної Сокири - посилання в коментарях.

Тому про результати ви дізнаєтесь першими. Сподіваємось, що повідомимо вам лише хороші новини.

Коломойский, Зеленский, ДемСокира

Previous post Next post
Up