Як вкрасти 200 мільйонів: лайфхак від голови Нацбанку

Nov 14, 2021 17:49

Як пенсіонерці за один день отримати суму, яку вона могла бачити лише в кримінальних хроніках?
Як звичайній студентці заробити кілька мільйонів на рівному місці?

Рецепт простий. Потрібно бути знайомим з Кирилом Шевченком. Тобто зі злочинцем, який за сумісництвом, очолює Національний банк України.

Нове розслідування Антона Швеця показує як кілька ФОПів, серед яких пенсіонери, студенти та навіть викрадач авто, розпиляли 200 мільйонів гривень. Усі вони знайомі працівників Укргазбанку. За дивним (а насправді нічого дивного в цьому немає) збігом обставин, того самого банку, яким на той час керував Кирило Шевченко.

image Click to view


відео на ютуб

В банківській сфері є така процедура: якщо ти приводиш нового клієнта - банк може дати за це винагороду. Так от. Кирило Шевченко скористався цим і вивів 200 мільйонів гривень державних коштів.
Під виглядом надання винагороди за приведення клієнтів у державний Укргазбанк, Шевченко і Ко залучали ФОПів-ноунеймів та родичів-пенсіонерів працівників банку. На їхні рахунки падали просто неймовірні суми:
14 мільйонів отримала пенсіонерка,
9 мільйонів - студентка,
4 мільйони - викрадач автівок,
19 мільйонів - родина колишнього першого заступника Генпрокурора (!) Миколи Герасим'юка.
Ще кілька мільйонів йшли правоохоронцям, щоб ті не помічали розкрадання.

Але все таємне рано чи пізно стає явним. І сьогодні саме той день.
Це розслідування навряд чи покажуть на 1+1 чи якомусь іншому телеканалі. Не побачите ви його і на великих українських сайтах. Бо всі вони або бояться Кирила Шевченка, або з ним дружать.
Але ми безстрашні та недружелюбні до злодіїв.
Тому знайте - двісті ваших репостів дорівнює охопленню середнього сайту.
Дві тисячі репостів дотягує до сайтів типу «Української правди».
П'ять тисячів репостів - це, можна вважати, «Право на владу» в прайм-тайм.
Дивіться розслідування, поширюйте, коментуйте. А завтра ми побачимо, як щурі будуть тікати. А післязавтра ми побачимо, як буде виправдовуватись Шевченко.

Наше перше розслідування про цю людину набрало мільйон переглядів. Десятки журналістів зрозуміли, що далеко не свята людина керує Нацбанком. Ще більше простих громадян нам вдалось переконати, що Шевченко - звичайний злодюжка під прикриттям Офісу президента. На цю людину щонайменше почали дивитися підозріло. Нинішнє розслідування має посилити ефект, але це ми вже перевіримо через кілька тижнів.

Зараз ми хочемо, щоб ви знали одне: саме ви вклали зброю до наших рук. Саме ви благословили нас на цю боротьбу. Саме ви нас профінансували. Саме ви зробили вихід цього розслідування можливим. Все. Абсолютно все, що ви бачите під брендом Демократичної Сокири, оплачено з ваших кишень. Пам'ятайте це, будь ласка.

Фінансуйте нас. Підтримуйте нас. Будьте одним із нас.

Ваша ДемСокира.

Зеленский, Кирил-банкир, ДемСокира

Previous post Next post
Up