Я їх бачу

Aug 29, 2021 19:09


Ви коли небудь думали про те, що гарний гід (екскурсовод) може бути гарним письменником і навпаки?.. Я не думав. Хоча очевидно, що в обох випадках потрібна людина, яка вміє розказувати цікаві історії, відрізняється лише формат.

Роман Маленков - мандрівник, гід, власнік турагентції та засновник сайту "Україна Інкогніта", на якому вже більше 100,000 сторінок про цікаві місця в Україні та в інших країнах. І саме Роман написав більшість з цих статей і зробив більшість з фотографій. Так, він маньяк - інакше виконати таку роботу принципово неможливо.

А відтепер Роман ще й письменник :) Я зараз читаю його книгу "10 країн після карантину" видавництва "Віхола".




Ми всі чекаємо, коли закінчиться всесвітній карантин, і коли знову можна буде без проблем "злітати на вихідні у Вроцлав чи Рим лоукостами" - бо ми вже звикли до цього завдяки безвізу. Книжка Романа - це не путівник, а скоріше орієнтир "куди точно треба полетіти чи поїхати", бо там він описує 10 країн, які його особливо вразили. Я одразу дам спойлер: це Словаччина, Албанія, Греція, Кіпр, Туреччина, Чехія, Мальта, Болгарія, Північна Македонія і Румунія. І я певен, що про більшість з них ви спитаєте "а що там дивитись?" або вкажете щось загальновідоме. Насправді ж там масса цікавих місць, краєвидів і визначних пам'яток - і саме про це йдеться в книжці.

Я ще не дочитав до кінця, але можу сказати, що Роман дійсно вміє розказувати, читати дуже цікаво. Він якось так переплітає сьогодення з історією, що не нудьгуєш ні секунди. Єдине чого не вистачає книжці - це фотографій, їх там обмаль :) На форматі "покетбук А5" фото просто нікуди було втулити, та й ціна книги тоді була б в рази вищою. Але Роман так цікаво пише, що я бачу ці замки, скелі і море - а для мене це і є головна відзнака хорошої розповіді, що вмикає вашу уяву не гірше за фото чи відео.
Дуже рекомендую книгу Романа всім, хто скучив за мандрівками. Замовити можна тут.

Интересное, Пиар

Previous post Next post
Up