Антикорупційна гра "Дерибан": курс молодого бійця

Feb 26, 2021 15:00

Автори шалено популярної гри "Комунізм" випустили нову настолку: Дерибан. Проста як БлекДжек, азартна як Покер :)

Аби боротися з корупцією треба знати, як вона працює. Більшість корупційних схем, що описані у грі «Дерибан», колись дійсно функціонували, а деякі функціонують і по сьогодні.




Вони крадуть, а ви не знаєте як? Ми вам розкажемо!

Кількість гравців: від 2-х до 4-х. Оберіть роль: Міністра охорони здоров’я, Міністра МВС, Міністра освіти або Міністра енергетики - і сколотіть свій перший мільярд. Ця весела і азартна настільна гра насичена різними мутними схемами: потрібними рюкзаками від правильних пацанів, кумівством, вакциною від “найкращих” виробників і сотнею інших.




Пиляйте бюджет! Зберігайте спокій

Домовтеся з іншими гравцями хто за якого Міністра грає (Міністр охорони здоров’я - рожевий, Міністр МВС - синій, Міністр освіти - помаранчевий, Міністр енергетики - зелений). Дуже добре перетасуйте карти. Покладіть всю колоду, рубашкою догори, посередині між гравцями. Шляхом жеребкування, голосування чи застосування фізичної сили, оберіть який Міністр розпочне перший раунд розпилу бюджету.



Перший Міністр тягне першу карту. Якщо йому випала карта його міністерства - він кладе її перед собою і може тягнути ще одну карту або зупинитися, якщо йому попалась сіра карта (універсальна схема) - він також кладе її перед собою і може тягнути ще одну карту або зупинитися, якщо попалась карта іншого міністерства - він кидає її у відбій («зливає чужу схему») і може тягнути ще одну карту або зупинитися, якщо випала червона картка ВСЬОПРОПАЛО - міністр втрачає хід і наступний Міністр починає розпил бюджету.

image Click to view


видео на ютуб

У всіх випадках, крім витягання червоної картки ВСЬОПРОПАЛО, Міністр має вибір або продовжувати розпил бюджету (тягнути наступну карту) або зупинитися і сказати «ДОСИТЬ» - тоді все награбоване за цей раунд він кладе на рахунок і ця сума вже не згорає. Якщо Міністр не зупиняється, він може тягнути карти знову і знову (скільки завгодно), проте якщо випаде червона карта ВСЬОПРОПАЛО - все награбоване за цей раунд згорає (йде у відбій).

Після червоної картки або після «ДОСИТЬ», ходить наступний Міністр. Так міністри розпилюють весь бюджет. Коли карток у колоді вже не лишається, гравці рахують хто яку суму назбирав на рахунку. Міністр, який вкрав найбільше, стає переможцем.

Опануйте науку пиляння бюджету!

Пам’ятайте, що чим більше карт ви потягнули за раунд - тим більшу суму ви можете назбирати, проте й ризик витягнути червону картку і лишитися в цьому раунді ні з чим, також зростає. Контролюйте свою жадібність і зупиняйтеся вчасно :)

Та найголовніше, дізнайтесь, що насправді є небезпекою для таких зловживань. У грі ви побачите, що саме може заважати і не давати розвиватись країні. І, звісно, як отримують свій гешефт від цього ті, хто мав би країну розвивати.

Ця гра неодмінно подарує вам і вашим друзям не одну годину класно проведеного часу :) А також розуміння, "що по чому".




Гра виходить 5 березня. До цього часу всі бажаючі можуть оформити передзамовлення, вартість гри - 399 грн.

Всі передзамовлення будуть відіслані 6-го березня!

Пиар

Previous post Next post
Up