Припиніть нам брехати

Jan 05, 2021 10:00


Вчора весь світ дізнався нові шокуючі обставини справи Шеремета, які стали відомими українському суспільству сьогодні, а Національній Поліції - ще в грудні. Відтепер ані ми, ані будь-хто в країні вже не може вважати цю справу тим кримінальним правопорушенням, яким її малювали нам правоохоронці.

В тому разі, якщо отримана інформація підтвердиться, мова буде йти не просто про вбивство. Мова вже буде йти про міжнародний тероризм, організований спецслужбами іноземної держави на території України.
Тому ніхто більше не може казати, що це не політична справа. Це не просто політична справа - це політична справа міжнародного значення. КДБ Білорусі планував, і, ймовірно, здійснив на території України вбивство українського журналіста Павла Шеремета, а сидять за це вбивство люди, геть не схожі за статурою, зростом і виглядом на тих, хто дійсно здійснив цей злочин. Сидять українські ветерани і волонтери, а не агенти білоруського КДБ.

Зважаючи на це, політична партія «Демократична Сокира» закликає правоохоронні органи та керівництво держави до наступних кроків:

1. Повний перегляд запобіжного заходу для всіх підозрюваних у зв'язку з новими обставинами справи, а також перегляд їхнього процесуального статусу.
2. Передача справи в СБУ і перекваліфікування його за статею «тероризм».
3. Негайне скликання засідання РНБО з обговоренням питання можливої терористичної діяльності співробітників спецслужб іноземної держави на території України.
4. Нота МЗС з вимогою до керівництва Білорусі прокоментувати оприлюднену інформацію. Відкликання посла України в Білорусі для консультацій.
5. Звернення до міжнародної спільноти за допомогою в розслідуванні справи, яка потенціально може довести, що керівництво європейської держави займається організацією терористичних актів.
6. В разі підтвердження отриманих даних - ініціювання санкційного «списку Шеремета» і лобіювання міжнародної ізоляції для всіх осіб, причетних до цього теракту.

Більше року тому нам було повідомлено про десятки тисяч годин прослуховувань та відеоматеріалів цієї справи. Але жодного разу ми не почули від правоохоронців про міжнародний слід цієї справи. Невже серед десятків тисяч годин ця інформація була відсутня, а замість неї була присутня інформація про «ультранаціоналістичні мотиви арійської раси»?

Такій процесуальній аномалії має бути дана оцінка. Якщо керівництво держави зараз не дасть оцінку такій «правоохоронній діяльності», це може сформувати у населення та міжнародної спільноти підозру в тому, що українські правоохоронці та керівництво держави - поплічники, які мають на меті політичне прикриття своїх спільників за кордоном.

Зеленский, Аваков, Политика, Венедиктова

Previous post Next post
Up