Беззахисність професіоналів перед дурнями

Oct 26, 2020 16:15


Коли вам кажуть, що тіпа, "не бійтеся непрофесіоналів". Мовляв, непрофесіонал побудував Ковчег, а професіонали "Титанік" - знайте вами маніпулюють. І вам брешуть.

Бо професіонали, які побудували "Титанік" не мають жодного стосунку до його загибелі. Вони навіть не могли помислити, що якийсь придурок пожене корабель крізь темну ніч і густий туман здобувати рекорд швидкості. При цьому сам піде спати, а "Титанік" залишить на шостого помічника.

Що придурки-радісти не доправлять в рубку керування радіограму з попередженнями про айсберги, яку отримали. Що придурок-боцман не надасть матросові на спостережному майданчику бінокль (хоча як він міг допомогти уночі та ще й в тумані) і той помітив айсберг коли вже нічого вдіяти не можна було. Утім, біноклями забезпечити екіпаж просто забули.

Конструктори "Титаніка" не могли передбачити, що придурок-капітан не проведе передбачене циркуляром тренування з евакуації (а це перший рейс) пасажирів та екіпажу.

Творці "Титаніка" навіть помислити не могли, що придурки з капітанського містка просто проігнорують льодову небезпеку, сподіваючись на те, що "борти у корабля міцні".

І вже зовсім не могли передбачити, що "Титанік" на швидкості 22 вузли (40 кілометрів на годину) в наслідок невдалого маневру (утім, шостий помічник зробив усе можливе) усіма своїми 53 тисячами тонн навалиться на айсберг вагою 420 тисяч тонн і пропоре обшивку зразу на шести(!) відсіках, отримавши шість пробоїн сумарною довжиною 90 метрів. Тут ніяка броня не витримає.

Так що про "непрофесіоналів, котрі навчаться" - це з тієї самої опери що й про "Рейган тоже бил актером".

Павло Бондаренко

Политика

Previous post Next post
Up