Мимоволі мене змусили стати свідком АДОВОГО діалогу на моїй виборчій дільниці

Oct 26, 2020 13:22


Стоять жіночки, дивляться на список агєнтов шторія, опезеже і нашого краю (справа в тім, що плакати з усім оцим сєпарйом латентним висіли строго першими - і виборці саме з них починали ознайомлюватись із інформацією про кандидатів - як на мене, деталь тонка, але немаловажна), ще на когось там дивляться далі по стіні, притулившивсь друг до дружки на квадратіку полтора на полтора мєтра, обговорюють:

- Вот всє адінакавиє, нікаво ми нє знаєм, апять за чьорті-каво прідьоцца галасавать....

- А із оцих хоть хтось шось робив?

Інша бабуся показує пальцем:

- Оцей вроді той, шо дерева отам посадив, а оцей вроді мусор собирав, а оця вроді сосєдка чиясь, як їх там називають... Волонтьори чи шо..... На войні, корочє, була. Воювала десь же навєрно, на війну просто так не пускають.

- Ой, та шо вони там такого зробили, за шо за них голосувать? Нада голосувать за таких, які піднімуть в країні еканоміку, шоб пенсія нормальна була, войну закончить нада, щоб коронавірус запрєтілі, бо оці маски це ж ужас!

Я уже не видержую і кажу:

- Шановні пані, ви розумієте, що це місцеві вибори, а не президентські? Ми цих всіх людей для інших функцій в місті і на районах вибираємо. У них повноважень остановить корону і прибавить вам пенсії немає....

ОТВЄТ ПОРАЗІЛ ДАЖЕ ВАНГУ! ВІДЄО УДАЛЯЮТЬ ІЗ ІНТЕНЕТОВ!

- Та всьо вони можуть! І вопщє ви агітаторша, ви сюда агітірувать прийшли. Всьо ці діпутати (sic!!!1111) можуть, вони просто всьо крадуть. (Переключається на соратницю по ідейному вибору) , це ви казали шо он ті шото на алєї робили, якісь цвєти сажали? Ну то хай і дальше роблять, то, шо уміють - хай ото убирають і алкашів ганяють, а ми виберем других, таких, шоб нам попіднімали пєнсії. Нашо нам ті кінотєатри з деревами, нам нема за шо комуналку платить!

Буду чесною, я боюсь дивитись на голосування по своїй дільниці. Я боюсь, що буду дуже неприємно вражена тим, як мислять люди, що живуть зі мною поруч.

Я боюсь розчаруватись в людях, які не оминають нагоди скористатись благами, зробленими спеціально для них оцими, "як їх там називають... Волонтьори чи шо..... На войні були. Воювали десь же навєрно, на війну просто так не пускають".

Але замість того, щоб підтримати людей, які займались проблемами і свого району, і своєї країни, і робили це не лише заради виборів - виборці відкидають цих осіб автоматично, бо - за їхньою маолзрозумілою мені логікою - навіщо голосувати за тих, хто уже шось робить?

Навіщо давати більше повноважень тим, хто безоплатно намагається зробити спільний простір комфортнішим? Вони ж і так будуть пахати, вони ж і так на шару продовжать обслуговувати виборців. Бо це ж - і їхній дім також! Куда вони дінуться, раби безкоштовні.

Звісно, вони можуть і так думати: нашо делегувати від свого району людину, яка тут роками і дворнік, і столяр, і посилальщік запитів, якшо шось зламалось, і помагальщик пенсіонерам в скрутні часи, і тамада-затєйнік з живими розвагами, і захисник від незаконних забудов, і запрошення на безкоштовні покази українського кіно роздає, коли в місцевому кінотеатрі проходять такі сеанси, щоб долучати людей до нашої, новітньої культури....

Нє, навіщо таких людей пхати в київраду? А хто замість них буде оце копошитись довкола всіх, в оцих-от наших колодязях хрущовочних?

Нє, ніфіга. Як там тебе там, сиди осьо з нами поруч, роби нам бісплатно то, що і так робиш, а замість тебе, актівіста такого недодєланого, ми виберем чорті-шо, яке обіцяло в програмі на пів листівки пєнсію в 10 тищ міліонів доларів, звозить дітей на оздоровчу екскурсію на Мєркурій, вернуть молодость і остановить корупцію в Офісі Президента.

От як? Як можна НІЧИМ не цікавитись, НІЧОГО не досліджувати, НІЯК не аналізувати свої дії та їхні наслідки, але винними все-одно вважати "ОТЕТІХ, ЯК ЇХ ТАМ".

автор Олена Герасим'юк, via Dmytro Guy Crouchback Zhila

Пиздец, Политика

Previous post Next post
Up