#make_kolomoyskyi_poor_again

May 20, 2020 15:00

Ой, лишенько, яка сумна новина!

Вчора Агентство Bloomberg та ресурс BuzzFeed News майже одночасно повідомили, що в Ігоря Коломойського проблеми. Масштаб проблем оцінюється перебуванням під слідством Великого журі.



Велике журі ⏤ це такий неприємний для Коломойського орган, який вирішує, чи достатньо доказів, щоб пред’явити йому обвинувачення. Слідство ведеться у Клівленді, штат Огайо, де Коломойський займався відмиванням коштів, виведених з Приватбанку. Вкрадені мільярди він вкладав у нерухомість, зокрема в готель та 21-поверхову офісну будівлю. Через сітку офшорних компаній олігарх з партнерами скуповували також феросплавні та сталеварні заводи.

Якщо велике журі скаже, що доказів достатньо, Ігорю Валерійовичу буде пред'явлено офіційне обвинувачення. І, звісно, Україна не видає своїх громадян, але ніхто не говорить про громадянство України. Лише - про кіпрське або ізраїльське (Ігоре Валерійовичу, обирайте паспорт), тому ми авансом бажаємо Коломойському приємного польоту.

«Демократична Сокира» однозначно та беззаперечно вітає новину про те, що розслідування злочинів Коломойського рухається в правильному напрямку. За дивним збігом обставин (насправді ні) наприкінці 2019 року ми запустили кампанію #make_kolomoyskyi_poor_again, яка мала на меті привернути увагу американського істеблішменту до діяльності українського олігарха. Ми писали листи американським законодавцям ⏤ сенаторам та конгресменам, а також надсилали повідомлення окружним прокурорам. У зверненнях ми просили перевірити діяльність Коломойського у штаті/окрузі. Ми знали, що нешановний Ігор Валерійович володіє чималою кількістю нерухомості у США, а логіка підказувала нам, що нерухомість придбана за виведені гроші українців. Паралельно діяв наш англомовний сайт, де публікувались новини та досьє посіпак олігарха.

Робити акції під судами ⏤ це добре, і ми ще раз вклоняємось кожному, хто брав у них участь. Однак ми розуміли, що лещата американського правосуддя значно міцніші, ніж в українського. І якщо вже почав боротьбу з олігархом, будь ласкавий, використовуй усі можливі способи.

Сьогодні ми радіємо стримано, оскільки Коломойський ще не за ґратами. Але ми пишаємось вами ⏤ тими, хто підтримував та брав участь в проекті #make_kolomoyskyi_poor_again ⏤ усім членам діаспори, які відгукнулись на наш заклик. Наші порівняно невеликі зусилля привели до великих проблем Ігоря Коломойського.

Зробити нас сильнішими можна тут.

Демократична Сокира.

Коломойский, #make_kolomoyskyi_poor_again, ДемСокира

Previous post Next post
Up