Нацкорпус звинуватив Сивохо у держзраді та подав заяву до СБУ

Mar 12, 2020 18:03

Про це інформує пресслужба Нацкорпусу.

"Національний Корпус направив до Служби безпеки України повідомлення про вчинення державної зради радником секретаря РНБО Сергієм Сивохою, який 12 березня ініціював у Києві захід під назвою "Національна платформа примирення і єдності". Як стало відомо, мета вищезгаданого заходу - "порозуміння з другою стороною громадянського конфлікту на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

У Нацкорпусі вважають, що подібне формулювання є не лише помилковим, але й має ознаки складу злочину. Відповідно до закону, окремі райони Донецької та Луганської областей є "тимчасово окупованою територією України, в межах якої збройні формування Російської Федерації та окупаційна адміністрація Російської Федерації встановили та здійснюють загальний контроль". У зв’язку із цим будь-які спроби "налагодження діалогу" з представниками окупаційних адміністрацій та особами, які сприяють незаконній окупації території України, є державною зрадою та посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України" відповідно до ст. 110, 111 КК України.

"Вважаємо, що у діях гр. Сивохи С.А. та інших невідомих осіб, які організували масовий захід під назвою "Національна платформа примирення і єдності", наявний склад злочину, передбачений вищевказаними статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, вважаємо, що гр. Сивохо С.А. та інші особи в період збройного конфлікту між Україною та Російською Федерацією надали іноземній державі (Російській Федерації) допомогу в проведенні підривної діяльності проти України", - йдеться у документі. "Проведення "платформ примирення" в умовах окупації частини території України позбавляє можливості відновлення територіальної цілісності та державного суверенітету України, а отже - сприяє протиправним діям Російської Федерації".

Також стало відомо, що Секретар РНБО Олексій Данілов відхрестився від Сергія Сивохо. Правда забув пояснити, хто фінансує його діяльність і створення "платформ примирення".




Сивохо, Фубля

Previous post Next post
Up