Це триндець, друзяки. І про цей триндець потрібно говорити.

Feb 14, 2020 15:00


Є в нас така телеком-мережа, інтернет та телебачення - "Ланет". Я сам нею користуюся рочків так з сім-вісім точно. Бо дешево та стабільно. За сумою цих якостей мережа швидко росла ці роки, і стала, кажуть, третьою в країні за обсягами.

Є у цієї мережі ще одна якість, що помітно її вирізняє. Це усвідомлено патріотична позиція. Вони серед перших рубанули в своїх мережах російські ресурси, ввели окремий тариф для учасників тоді ще АТО (скажи комусь в Європі, що в тебе ідеальна виділенка за 1,8 євро на місяць, ага), закупали одяг для бійців, тощо.

І через цю позицію в них виникли проблеми. Бо ж вони викинули зі своїх кабельних мереж медведчуківський НьюсВан.

НьюсВан побіг з ними судитися. І судився увесь 2019 рік. В кінці року суд постановив поновити дію договору між Ланетом та Ньюсваном, але ж - лол - договір було заключено якраз до кінця 2019 року. Тож договір просто не продовжили, а канал вимкнули.

Уся ця розборка супроводжувалася з боку НьюсВана деякими провокаціями - від мікромітингів до випуску начебто від імені Ланету мапи з Україною без Криму. Ми, як партнери Ланету (на їхньому веб-тв демонструється Сокира-шоу) постучалися до них і дружньо порадили забити та не реагувати, бо провокації були рівня "постріл собі в ногу".

Але тут сталося щось більше. На початку місяця в дім Віктору Мазуру, засновнику Ланету, прилетіла бойова граната. Копи кваліфікували ситуацію, як хуліганство, хоча на камерах в домі видно, що люди спеціально під'їхали, кинули гранату в дім та відчалили. Ну от така "хуліганка" - з гранатою.

Коротше. НьюсВану на Ланеті вже точно не буде.

Але щось мені здається, що сєпари подохрінили.

Коротше, я за ситуацією стежитиму. Але ще попрошу за нею простежити усіх журналістів, що зараз це читають. Будь ласочка.

І добре було б розповсюдити, так.

Victor Tregubov

Пиздец, Политика

Previous post Next post
Up