Мовою цифр

Jan 25, 2020 11:53

Завдяки Коломойському кожна людина в Україні може узнати собі ціну. Наприклад, активний прихильник «Демсокири» вартує близько 300 мільйонів гривень.

Звідки такі цифри? А дуже проста арифметика.

Коломойський і його міньйони подали до українських судів сотні позовів у намаганні повернути собі ПриватБанк. У прямом сенсі сотні, було близько 700 позовних заяв і нещодавно додалося ще більше 250. Ці позови розглядаються десятками і сотнями судів різних інстанцій, і звичайно, ресурсів нашої партії не вистачає не те що виводити людей під кожен суд, а і навіть хоч приблизно слідкувати за щоденними зрушеннями і змінами у всіх цих справах. Ми обрали найключовіші, на нашу думку, суди, і слідкуємо за ними, активно висвітлюючі новини і створюючі тиск під будівлями суду і (по можливості) у залах засідань. І це дає результат.ЖОДЕН СУД ІЗ ДЕМСОКИРОЮ ПІД ВІКНАМИ НЕ ВИНІС РІШЕННЯ НА КОРИСТЬ КОЛОМОЙСЬКОГО.

Справи переносили і відтерміновували. Справи перекидували на інші суди. Суди мінували. Суди «пропонували поговорити». І жоден, ЖОДЕН суд, на який ми тиснули вулицею, не підмахнув Бєні.

Але ми ходимо не на кожен суд.

На днях у Верховному суді України Нацбанк програв справу по ТОВ «Гаджибей», пов‘язану із Ігорем Коломойським. У цій справі НБУ намагалося довести, що якщо під керівництвом Коломойського ПриватБанк видавав завідомо фейкові кредити фірмам Коломойського, то відповідати за це повинен, мабуть, все ж таки Коломойський. Суд вирішив інакше, і ця справа, незважаючи на «мізерну» суму у 20,9 млн грн, стає прецедентом (так, сюрприз, рішення Верховного суду мають прецедентний характер). Отже, насправді ціна рішення цього питання - не 20,9 мільйонів, а ВІСІМ МІЛЬЯРДІВ, які Коломойський «роздав» своїм фірмам-одноденкам, і платити за які тепер буде держава. Тобто бюджет. Тобто платники податків. Тобто конкретно ти. Конкретно твоя родина і конкретно твої друзі. А у середньостроковій перспективі ціна питання збільшується з 8 до 44 мільярдів гривень (а це сума заборгованності перед Нацбанком всіх неплатоспроможних банків по кредитам рефінансування).

Нас не було під цим судом. Ми не змогли і не встигли за ним прослідкувати. Ціна питання - 44 мільярди гривень. На суди по ПриватБанку «Демсокира» зазвичай виводить близко 150 людей. Отже, якщо поділити суму втрат на 150 демсокирян під судом, виходить, що кожен міг би врятувати державі під 300 млн грн.

Ось і ціна кожного з вас на акціях «Демсокири». Там, де ми встигаємо тушити пожежу, суди ховаються, а Коломойський залишається без нічого. Там, там, тільки там де нас нема, більше льоду ніж тепла… тьху, це про іншу партію. Коротше, там, де ми не приходимо, платники податків втрачають мільярди, а Бєня радіє і відкорковує пляшку «Вдови Кліко».

31 січня о 10:00 під Верховним судом у Києві, вулиця Пилипа Орлика, 8, відбудеться черговий суд у справі Суркісів, які намагаються (у змові із Коломойським) довести, що ПриватБанк треба повернути колишнім власникам. Ми вже були під цим судом, і тоді вже, за інсайдами, «полностью порешанную» справу перенесли на півтора місяці. І було б непогано, щоб перенесли ще. І ще. І ще кудись.

Щоб не дати Коломойському та Суркісам відсвяткувати перемогу (або принаймні зменшити їхні шанси), ми збираємося під судом. Ціну кожного с вас на акції ми вже знаємо. Це 300 000 000 гривень. Кожна людина на акції може зберегти платникам податків мільйони і мільярди. Кожен, хто не прийшов, зменшує цей шанс.

Треба приходити. Кожному з нас.




31 січня о 10:00. Київ, Липки, вулиця Пилипа Орлика, 8.

До зустрічі.

Демократична Сокира

Коломойский, Экономика, ДемСокира

Previous post Next post
Up