Китайська армія, японський фронт та підготовка до завтра: Гонконг зараз.

Nov 16, 2019 16:56



Ніч з п’ятниці на суботу пройшла досить агресивно. Поліція влаштовувала рейди у декількох мікрорайонах міста, стріляючи газом та гумовими кулями. Активісти зібрали все до купи, щоб підрахувати скільки зарядів витрачає поліція, аби розігнати маленьку групу з молоді та літніх людей.



Один з хіміків Гонконгу провів аналіз вмісту токсичного газу, виявивши у ньому небезпечну для життя дозу діоксину. Не вдаючись у хімічні подробиці, скажу, що отрута вже вразила багатьох людей, у тому числі - багатьох активістів. Гонконгська преса згадує про отруєння Ющенка як мінімальне в порівняні з тим, що в Гонконзі. Поліція підтверидала наявність діоксину, але наголошує, що це від покришок та барикад.



На ранок біля Баптистського університету Гонконгу (типу Грінченка) з’явилася китайська армія, без зброї, для розчистки барикад. Вони агресивно реагували на журналістів та говорили, що це їхня власна ініціатива - з`явитися з кордону, без зброї - у центр, аби прибирати. При цьому, законом це суворо заборонено і є втручанням у внутрішні справи Гонконгу. Виняток - офіційна заява уряду про запрошення армії, якої не було.



Тим часом Ліберально-Демократична партія Японії заробила звернення до Шіндзо Абе (прем’єра від ЛПЯ) про заборону в’їзду китайського диктатора Сі до Токіо та Японії у 2020 році, наголошуючи, що компартія Китаю більше не має нічого спільного з демократичними принципами. Якщо атаки на гонконгців продовжуватимуться, Японія розпочне вживати більш жорстких дій проти Пекіну.



Під вечір сутички загострилися, поліція провокує пострілами у студентів.

Сьогодні - день підготовки до великого протесту завтра.

Про хороше:

1) Хлопець, 19 років, якому поліція влучила з вогнепальної зброї, прийшов до тями після важких операцій. Він може сидіти та їсти. Прогнози оптимістичні.

2) Незважаючи на жорстку заборону від поліції та ризики розгону, гонконгці провели щорічний прайд під гаслом звільнення Гонконгу.



3) Політех готується до штурму та розставляє нові барикади, поліція кудись зникла.

UPD: близько 22:00 за гонконгським часом поліція розпочала атаки на мітингарів.





Artur Haritonov

Без рубрики

Previous post Next post
Up