Про газюлю

Oct 21, 2018 13:00

Кожен місяць "роботи" Тимошенко на посаді прем'єра коштував Україні в 1 мільярд доларів. Кожен місяць. Кожен.
Саме на таку суму зростали борги України кожного місяця.



До прикладу, за 4,5 роки з 2014 по 2018 борг України зріс на вдесятеро меншу суму. При цьому, нагадаю, борг збільшився через те, що 5 млрд. дол. США було направлено на порятунок обкраденого Приватбанку.

А куди поділа 23 мільярди доларів Юля Тимошенко - невідомо. Як і не відомо куди поділися 33 мільярди доларів кредитів, які набрав Янукович і Ко.

Як ті 23 мільярди стосуються тебе особисто?
Приблизно так само як борги чужої людини, які тобі приходиться повертати, бо ти підписав договір поруки. Тобто, замість того, щоб будувати свій будинок, розвивати свій бізнес, замість того, щоб відпочивати і подорожувати, ти економиш на своїх дітях, щоб віддати чужий кредит.

В даному випадку, за 75 мільярдів доларів боргів, які набрали отакі "обіцяльники" хорошого життя) - а це два річних бюджети України. Можна було би відремонтувати якісно всі дороги в Україні або побудувати 2 АЕС по 4 енергоблоки або відремонтувати всі школи, садочки, лікарні, ВУЗи і встановити туди найновіше обладнання, а що можна було б за ті гроші зробити для армії важко й уявити.
Вже не кажучи про такі банальні речі як підвищення зарплат бюджетникам, військовим і пенсій, які би ти точно відчув.

Ну що, помріяв? А тепер повернись в реальність, бо замість всього того, ти повертаєш борги Тимошенко, Януковича, які пішли невідомо куди.

І на 2019-2020 роки припадає пікове навантаження по поверненню кредитів.

То що робити? Варіантів в тебе не так багато:

1) Не віддавати борги. Неможливість віддати борги - це дефолт. Ні, це означає, що борг в тебе пропадає. Але в тебе точно пропадають всі інвестори, інвестиції, які могли б розвивати твою країну і ніхто тобі більше грошей не дає. Економіка не розвивається, грошей нема, національна валюта починає стрімко знецінюватися. Венесуела - наочний приклад. Сьогодні долар 28, через рік може бути й 28 000. Зато так, зарплату піднімуть до 100 000 грн. Уявляєш??? І нічого, що то буде 4 долари.
Тому цей варіант відпадає, я думаю.

2) Позичити гроші в громадян і віддати борги. Це поширена практика в тоталітарних країнах, зокрема в СССР. Але ти ж кажеш, що в тебе й так зубожіння, 1 вареник, недовіра. Тому це теж не варіант.

3) Позичити гроші в когось іншого і віддати старі борги, отримавши кращі умови кредитування. Це варіант. І він розбивається на 2 підваріанти:
а) позичити гроші в путіна, капітулювати, бо більше ніхто тобі не позичить, пошлють в МВФ. Не забувай, що путіну ти теж маєш їх віддати, або хоча б відпрацювати в рабстві, а потім все одно віддати.
б) позичити гроші в МВФ. А значить виконати їх умови. Зокрема щодо підвищення ціни на газ для населення.

Перед тим, як подивитися чи так вже й несправедливо виглядають вимоги МВФ пропоную порівняти вигоди і втрати сторін від підняття ціни на газ для населення (в місяць)

1 000 000 000 доларів - стільки обходилася Україні Тимошенко
_ ___ ___ 650 доларів - офіційні доходи середньостатистичної сім'ї
_ ___ ___ _83 долари - середня оплата за газ/тепло с/с сім'ї зимою
_ ___ ___ _10 доларів - с.оплата за комуналку субсидіантів зимою
_ ___ ___ _19 доларів - треба доплачувати за газ с/с сім'ї зимою без субсидії

Ти серйозно вважаєш, що ці 10 чи 20 доларів в місяць - це та співставна сума, яка вартує, щоб твою країну грабували на 1 мільярд в місяць? Це я тільки профукані борги порахував, без інших схем.
До речі, помнож 15 доларів (середнє значення) на 10 мільйонів сімей і вийде 150 мільйонів доларів в опалювальний період (5 місяців). А Юля Тимошенко "кудись" дівала 1 мільярд доларів ЩОМІСЯЦЯ, не тільки в опалювальний сезон.

А тепер щодо справедливості вимоги МВФ:
Нам тут розказують, що газ для населення має бути безкоштовним чи дешевим для населення. Але вибачте, це навіть не комунізм, це просто якась х-ня.
Чому? - Тому що:
По-перше: дуже багато сімей (в селах) не мають доступу до газу, це несправедливо, несоціально по відношенню до них, ресурси розподіляються нерівномірно, чому вони не отримують блага?
По-друге: Твоя середньостатистична сім'я споживає газу (тепла) на 1500-2000 грн в зимовий місяць (приблизно 300 кубів). А якого милого хтось інший, хто навідміну від тебе живе в шикарному особняку і споживає 3000 кубів в місяць) має отримувати їх безкоштовно? Чому б йому ці 2700 кубів не мали продавати газ за нормальною ціною і виручені кошти розподіляти справедливо? Чому він, маючи гроші, має споживати в 10 раз більше газу ніж ти і не платити за нього?

От саме таку модель і пропонує Тимошенко. Це не соціалізм, бо соціалізм передбачає допомогу бідним, а це допомога і халява багатим.
Тому МВФ і пропонує зрівняти ціну газу для населення з ринковою, багаті мають платити по ринковій вартості, а виручка від їх оплати розподілятися на субсидії тим хто не має за що оплатити. Це справедливо.

А головне не забувайте, що протилежна схема приводить до розкрадань в 10-кратному розмірі і до загравань з путіном і капітуляції.

Mason Lemberg

Тюлька, Экономика, Политика

Previous post Next post
Up