Канада_зрада

Aug 01, 2018 14:47

Сьогодні в російських ЗМІ смакують та активно тиражують новину про те, нібито Канада допомогла РФ побудувати залізничний шлях в обхід України. Мені стало цікаво і я провів швиденько моніторинг по темі, тим більш на сайті спільноти InformNapalm у 2016 році ми видавали інфографіку та аналіз по стану будування саме цієї залізниці.



Цікаво, що у самих статтях з посиланням на канадське видання The Globe and Mail пишуть, що тендер на будування виграла компанія Bombardier і заробила на цьому $8 млн (пруф: lenta.ru/news/2018/07/31/canada_zrada - зверніть увагу на повний текст посилання на Лента.ру, вони його зобразили як canada_zrada (!), архів, щоб не видалили або не змінили). Тобто російські ЗМІ впарюють, що це ЗРАДА! Навіть взяли це слово з української мови та зашили у свій лінк))

Хоча в принципі 8 млн, це невелика частка від загальної суми в $873 млн., яку розпиляли на цій дорозі росіяни, залучаючи при цьому як основну дешеву робочу силу - військовослужбовців ЗС РФ.

Росія зараз намагається зіграти інформаційно на цій темі і показати: ось, навіть Канада (насправді, лише окрема канадська фірма) будували нам залізницю за $8 млн! Оце так зрада для України! Замилюючи при цьому очі, що 99% будівництва проводилось військовиками РФ. Внаслідок цього залізниця має купу дефектів, а її ціна в рази вища.

Але це ще не все. Декілька днів тому в регіональних російських ЗМІ проходили статті про те, що російські автомобільні траси зазнали великих руйнувань внаслідок будівництва залізниці в обхід України. Вони були частково зруйновані важкою технікою. Ремонт робитимуть за рахунок РЖД до кінця 2019 року (пруф)

На початку липня губернатор Василь Голубєв оголосив, що РЖД перерахували Ростовській області 2 000 000 000 руб (майже $32 млн.) на ремонт автотрас, пошкоджених під час будівництва нової залізниці.

Тобто збитки від руйнування трас важкою технікою для будівництва залізниці в 4 рази перевищують ціну, яку сплатили канадській компанії, яка була підрядником.

Я вважаю - це прекрасна спецоперація Канади. Залізниця вийшла дуже дорогою, вона оминає Україну, має купу дефектів та незручностей та й на додаток стала причиною значних руйнувань автотраси у РФ.

Але російські ЗМІ хай далі радіють і розповідають платникам податків як канадська фірма будувала їм дорогу ;) Сподіваюсь, такий факт-чекінг стане у нагоді і українським ЗМІ, які дуже часто дивляться та передруковують новини у російських видань. А Ленті.ру вже можна міняти лінк посилання на russia_zrada )))

P.S: Переклад цього посту на російську і його поширення з посиланням на оригінал вітається ))

Roman Burko

Днище.рф, Трололо

Previous post Next post
Up