Leave a comment

Comments 104

alpetro_lj January 3 2018, 19:09:35 UTC
Вот как для огромного количества обывателей подобные статьи: "Многа букаф!", так для них же и реформы: "Долго ждать!"

Reply


bobsencler January 3 2018, 19:24:16 UTC
Все четко расписано, кроме решения.

Reply

rimo_blade January 3 2018, 20:47:54 UTC
Так он же сказал, что он журналист и не видит решения.
"Мне очень сложно писать этот текст по простейшей причине: отвергая - надо предлагать, а с этим проблемы. Не будучи специалистом в этой отрасли, но будучи журналистом, я неоднократно пытался рассмотреть перспективы судебной реформы - что в «нарфронтовской», что в АПшной версии. Так или иначе, всё упирается в простую вилку."

Reply

ho_visto January 4 2018, 11:33:23 UTC
Решение на самом деле только одно, и оно в статье обозначено - очень длительная (10 лет минимум) и очень постепенная замена судейских кадров. Длительная и очень постепенная - опять же, об этом тоже сказано в статье, пусть и кратко - потому что тупо не на кого менять.
В это очень трудно поверить - что в большой стране среди миллионов граждан невозможно одномоментно взять и найти не то что профессиональных и кристально честных - а хотя бы не слишком замаранных - несколько тысяч судей, десятки тысяч ментов и прокуроров. Но в это придется поверить. Поговорите с людьми, которые занимаются реформами в любом нашем министерстве, от минздрава до минэконома. Любой из них на просьбу назвать самую главную проблему, которая не дает делать нормальные реформы, практически не задумываясь, дает один и тот же ответ - катастрофически нет нормальных кадров и взять их в данный момент времени негде.

Reply

bobsencler January 4 2018, 13:08:27 UTC
Да, согласен. При катастрофическом состоянии дел в любой отрасли - приоритет образованию и информполитике. И чья-то железная воля на эти 10 лет. Да ведь уезжает молодежь, жизнь-то одна.

Reply


rvun January 3 2018, 19:28:25 UTC
По уму - треба визнати шо цю систему не зміниш і не зламаєш, всіх представників цієї порочної системи звільнити назавжди з закріпленням статусу в законодавстві "був суддьою до 20хх року - не можеш обіймати ні яких державних посад пожиттєво, так само, як і обиратися в представницькі органи", брати дохуя грошей з бюджету і звати на держслужбу таких персонажів, як спецпрокурор Мюллер чи ще хтось, у кого великий юридичний досвід і незаплямована репутація. І ці люди мають тут відпрацювати 20 років, поки набрані у наступний рік першокурсники ці ж 20 років не попрацюють під їх керівництвом судовими служками. Чогось в техніці все дуже просто - відправляємо студента вчитись, він вертається, беремо таких п'ять, до них беремо успішного професіонала в керівники - все працює. Але ж тут компетенція на поверхні або працює техніка, або бізнес-проєбізнес. Проте тільки мова заходе за керівників, правоохоронців, суддів - ой, простих рішень не буває, шо ж ці шакали будуть робити, якшо ми їх всіх оптом звільнимо і дамо пожиттєвий вовчий білет. У Віктора ( ... )

Reply

mifmaster January 3 2018, 20:47:18 UTC
"шо ж ці шакали будуть робити, якшо ми їх всіх оптом звільнимо і дамо пожиттєвий вовчий білет"
Те й що інші, яких звільнили до того - подадуть у європейський суд по правам людини за неправомірне звільнення. Вже з десяток об'єдналися й встигли виграти справу і тепер держава їм повинна компенсувати моральну шкоду, ще й пенсії платити. Коротше розстріл схоже єдиний вихід ;)

Reply

rvun January 3 2018, 20:51:33 UTC
я вважаю шо в цій справі моральна компенсація і пенсія цілком прийнятні откупні. А ті хто стає на шлях розстрілів - вони вже не звертають і не зупиняються. Я б не хотів цього. Та й Фортуна - продажна шльондра, сьогодні ми стріляємо їх, а взавтра виборці януковоща виберуть гепу, допу, бойка чи ше якогось утирка президентом - прошу моншер до стінки. Я шота сам не хочу і інших би відмовив.

Reply

pachetiow January 3 2018, 21:23:39 UTC
Ну то поки що, поки тебе прямо не торкнулося наше правосуддя всією своєю повнотою, а не дай бог потрапиш у подібну ситуацію, чи рідні потраплять, то заспіваєш по-іншому. Чужа проблема завжди легша ніж особиста.

Reply


peresmeshneek January 3 2018, 19:32:10 UTC
<<Можно аккуратно начинать сокращать и заменять, начиная с ключевых судов>>

Так люстрации не проводят. Именно сметают всех, некоторых садят, а абсолютно "другие" заменяют их. Пусть молодые и неопытные, но это лучше, чем старое говно, потому что оно токсично.

<<Сколько пройдёт между моментом, когда первого «неправедного судью», «неверного мента» или «нечестного бизнесмена» расстреляет группа «народных вигилянтов», и момента, когда под видом групп народных вигилянтов начнут мочить неугодных обычные банды ( ... )

Reply

ext_3285185 January 3 2018, 19:38:02 UTC
ви будете мати можливость зробити це у себе в країні

Reply

peresmeshneek January 3 2018, 19:46:36 UTC
да какая разница кто я и кто вы - кацап, болгарин, хорват, чех, словак и так далее
эти вещи общие для всех, даже для удмуртов и американцев, это азы обществознания, основанные на римском праве

или у вас особый путь?

Reply

rvun January 3 2018, 19:58:13 UTC
Ми б хотіли будувати свою країну без безцінних підказок від любих росіян. А то ви сідаєте до столу і в якийсь момент ваші ноги вже лежать у холодці, тож ми боємося шо ви застудетесь. Хоча я перепрошую саме в Вас - Ви приємне виключення з російських користувачів інтернету.

Reply


valery_3 January 3 2018, 19:36:43 UTC
Спасибо Виктору Трегубову за такую непростую, полагаю что полезную, трудоёмкую работу над статьёй.

Reply


Leave a comment

Up