Leave a comment

igorsova May 28 2016, 22:22:55 UTC
Московити - жителі московського князівства, потім московського царства, і навіть після переіменування московського царства в Російську Імперію в 1721му році, московітів продовжували називати московитами.
http://www.vedu.ru/expdic/70751/

//что значит "чужою новой"?//
Староболгарська мова і письмо десятого століття Першої Болгарської Імперії (напис розділений на окремі слова для зручності, так як кириличне письмо десятого століття робилось суцільним написом без розділення на окремі слова, без великих літер і без знаків пунктуації):
сьде лежитъ мо-
стичь чрьгоубъɪ-
ля бъɪвъɪи при
сумеонѣ ц︢ри
и при петрѣ ц︢ри
ос(м)иѭ же десѧ-
ть лѣтъ съɪ оста-
вивъ чрьгоубъɪлъ-
ство ї вьсе їмѣн-
иѥ бъɪстъ чрьнори-
зьць ї въ томь съ-
връши жизнь своѭ


На смоленщині що ніколи не була Русь, можливо і були відмінні значення окремих термінів, але в Русі (Київ+Преяслав+Чернігів) Оукраїна означала князівство, землю, країну.

Reply

(The comment has been removed)

igorsova May 28 2016, 22:49:03 UTC
//я вам уже показал, что еще в 1686 году название было "Российское царство"//
Печатку Царя в студію.

//Московия - это польское название//
Вам дали значення слова московити з російського а не з польського словника.

//А словѣнескъ языкъ и рускый одинъ//
А словѣнескъ языкъ и рускый одинъ. От варягъ бо прозвашася Русью, а пѣрвѣе бѣша словѣне; аще и поляне звахуся, но словѣньская рѣчь бѣ - Там просто сказано що мова русі це слов'янська мова.

По перше від того що смоленськ був захоплений вікінгом, Смоленськ не став Pусь:
Изяслав Мстиславич Киевский и его брат Ростислав Мстиславич Смоленский обмениваются в Смоленске подарками: «Изяслав да дары Ростиславу, что от Рускыи земле и от всих царьских земель, а Ростислав да дары Изяславу что от верхних земель и от варяг...» «...Приде ему Ростислав и с всими рускыми полны и с смоленьскими...» 30- Ипат. лет. под 1148 г. (с. 39 и 40); кроме того, см. под 1155 (с. 78) и 1197 гг. (с. 151). В последнем случае говорится о том, что смоленский князь Давид Ростиславич «сына своего Костянтина в Русь посла, брату своему Рюрикови на руце». Рюрик в это время был князем в Киеве и в Киевской земле.
По друге, Олег не міг йти з Новгорода в Київ, бо в 1889 році Новгорода ще не існувало в природі. Дендохронологія датувала появу Новгорода лише в середині 10-го століття.

Reply

(The comment has been removed)

igorsova May 28 2016, 23:51:05 UTC
Толковый словарь русского языка - единственный в Интернете бесплатный словарь русского языка с возможностью полнотекстового поиска и поддержкой морфологии слов.
Толковый словарь является некоммерческим онлайн проектом и поддерживается специалистами по русскому языку, культуре речи и филологии.
МОСКОВИТЫ мн. устар. То же, что русские.
http://www.vedu.ru/expdic/70751/

//захваченный Смоленск не стал Русью, а захваченный Киев стал? оригинальный ход//
По перше Смоленськ не міг бути захопленим Олегом що йшов з Новгорода, бо Новгорода в 9-му столітті не існувало в природі.
По друге ще невідомо чи Київ був захоплений, бо він став метрополісом Руським (не русскім, не російським, а руським), а ота вся гоп-компанія кривичів&Со почала латити в Київ данину.

Саме так, дендохронологія не знайшла жодних доказів існування будь якого поселення на місці Новгорода до середини десятого століття. Після середини десятого століття - валом. А до середини десятого столітя - пустота і тиша.

Reply

(The comment has been removed)

igorsova May 29 2016, 00:53:26 UTC
//кто эти специалисты и специалисты ли они - тайна сия велика есть//
Я підозрюю що ваші комплекси неповноцінності їх не чіпають.

про "Рюриковe" городище я читав. Воно не має жодного відношення до літописів.

Reply


Leave a comment

Up