Іван Сила

Sep 27, 2013 11:58

На минулому тижні дізнався, що вийшов фільм Віктора Андрієнка "Іван Сила". До того не знав, що фільм взагалі знімається, ну й звісно, не знав про кого фільм. Перша думка була - фільм про Івана Піддубного, але виявилося ще цікавіше!



Виявляється, головним героєм фільму є Іван Фірцак із Закарпаття, який 1928 року був визнаний найсильнішою людиною планети. А народився він 1899 року в селі Білки - зараз Іршавського району Закарпатської області. Саме в селі Білки я ходив в школу першу чверть чорнобильського 1986 року! Тому для мене цей фільм взагалі є якимось незвичайним :)

Судячи з трейлера - фільм шикарний:

image Click to view



Дійсно зірковий склад акторів, костюми декорації, а найголовніше - фільм орієнтований на дітей, і, судячи з відгуків тих, хто уже фільм подивився, це вдалося.



Ну і ще такий момент - дія відбувається в міжвоєнній Чехословаччині, як я зрозумів (Закарпаття, або ж Рутенія була тоді в складі Чехословаччини), а це - надзвичайно маловідома сторінка історії українських земель. Сподіваюся, авторам фільму вдалося передати атмосферу того часу.

Детальніше про фільм - на офіційному сайті: http://ivan-film-ua.com/ua/

Прем'єра - 3 жовтня 2013 р. Прикро, що в деяких містах фільм буде у прокаті менше тижня..
Previous post
Up