מצד שני, אם רוצים לענות תשובה מושכלת, אז חסרים לנו נתונים. * האם אתה רעב? * אם כן, אז עד כמה אתה רעב? * האם יש באפשרותך להרכיב מנה אופטימלית מבחינה בריאותית? * אם לא, האם הרעב סובל דיחוי עד אותו רגע בו תוכל להרכיב מנה אופטימלית מבחינה בריאותית? * האם ברצונך לאכול מנה אופטימלית מבחינה בריאותית, או האם חשקה נפשך בג'אנק טעים אך מזיק להפליא? * אם חשקה נפשך בג'אנק - האם זה חשק עמוק ובלתי נשלט, או שזו רק תאווה רגעית בת חלוף עליה אפשר להשתלט עד שתוכל לאכול מנה אופטימלית מבחינה בריאותית? * אם הרעב בלתי נשלט ואין אפשרות לאכול מנה אופטימלית מבחינה בריאותית - האם יש דוכן פלאפל בסביבה?
Re: שאלה קטנה וטרחניתyael_cwenJanuary 16 2008, 12:48:00 UTC
פלאפל מאוד בריא - חוץ מהעובדה שהוא מטוגן בשמן עמוק, ולך תדע מתי החליפו את השמן הזה לאחרונה.
בכל מקרה, כבר הוכח שטיגון פחמימות בשמן עמוק מייצר רעלנים בפחמימות. וטיגון בשמן שכבר טיגנו בו קודם הרבה, וחומם וקורר כמה פעמים מייצר רדיקלים חופשיים בכמות עצומה.
אז זה עדיין ג'אנק, אבל עדיף כמובן על המבורגר. (לפחות לאנשים שאינם בוג'י).
תחושת הבטן אומרת שאם אתה רוצה לאכול - תאכל.
מצד שני, אם רוצים לענות תשובה מושכלת, אז חסרים לנו נתונים.
* האם אתה רעב?
* אם כן, אז עד כמה אתה רעב?
* האם יש באפשרותך להרכיב מנה אופטימלית מבחינה בריאותית?
* אם לא, האם הרעב סובל דיחוי עד אותו רגע בו תוכל להרכיב מנה אופטימלית מבחינה בריאותית?
* האם ברצונך לאכול מנה אופטימלית מבחינה בריאותית, או האם חשקה נפשך בג'אנק טעים אך מזיק להפליא?
* אם חשקה נפשך בג'אנק - האם זה חשק עמוק ובלתי נשלט, או שזו רק תאווה רגעית בת חלוף עליה אפשר להשתלט עד שתוכל לאכול מנה אופטימלית מבחינה בריאותית?
* אם הרעב בלתי נשלט ואין אפשרות לאכול מנה אופטימלית מבחינה בריאותית - האם יש דוכן פלאפל בסביבה?
Reply
אני לא רעב. מהצד השני לא אכלתי מיום שישי.
Reply
בכלל? ארבעה ימים?
אז אני בהחלט בעד אותה מנה אופטימלית מבחינה בריאותית - ובדחיפות!
Reply
ףפלאפל אולי לא אופטימלי מבחינה בריאותית, אבל הוא ממש לא ג'אנק מזיק להפליא.פרט לכמות גדולה של שמן (שזה גם לא בהכרח נורא) הוא דווקא די בריא, לא?
Reply
פלאפל מאוד בריא - חוץ מהעובדה שהוא מטוגן בשמן עמוק, ולך תדע מתי החליפו את השמן הזה לאחרונה.
בכל מקרה, כבר הוכח שטיגון פחמימות בשמן עמוק מייצר רעלנים בפחמימות. וטיגון בשמן שכבר טיגנו בו קודם הרבה, וחומם וקורר כמה פעמים מייצר רדיקלים חופשיים בכמות עצומה.
אז זה עדיין ג'אנק, אבל עדיף כמובן על המבורגר. (לפחות לאנשים שאינם בוג'י).
Reply
Leave a comment