представникам влади та правоохоронних органів недвозначно було дано зрозуміти, що

Feb 13, 2011 12:21


якщо суд не винесе щодо Жиденка справедливого вердикту, окреме село Просяне буде оголошене зоною забороненою під страхом смерті для відвідин його будь-якими правоохоронцями.



Михаила Жиденко оправдали.
Житель Харьковской области Михаил Жиденко, который во дворе своего дома в порядке самообороны застрелил одного из двух работников милиции, напавших на него и его жену, оправдан областным и Верховным судом.

Как этого удалось добиться, читайте тут (укр).

UPD Ну, и для общего развития: Талибан http://ir-ingr.livejournal.com/769113.html
http://dibrov-s.livejournal.com/254905.html

Але найголовніше, що вплинуло на рішення суду - як згодом зазначали і сам Михайло Жиденко, і багато хто із безпосередніх учасників судового процесу - це була підтримка його односельців. І справа навіть не в тому, що обурені поселяни, згуртувавшись на захист свого земляка, влаштували декілька стихійних мітингів в самому селі Просяне включно із перекриттям найближчої дороги, і не лише в тому, що вони влаштовували декілька гучних протестних пікетів побіля місцевої облдержадміністрації, облсуду і навіть їздили до ВС України, а в тому, що на кожне судове засідання односельці Жиденка ходили як на роботу - кидали всі справи і їхали підтримати свого земляка у Харків. І так понад два роки…

http://infocorn.org.ua/2011/02/07/narysy_suchasnogo_samozahystu_harkvs'kyyi_dosvd




Previous post Next post
Up