Вихідні. Крим.

Jul 10, 2008 17:02

Зовсім несподівано, на останніх вихідних моя подорож до Запоріжжя трансформувалась в подорож до Криму. Ось що вийшло:

Крим




Судак, Генуезька фортеця
Це була перша фортеця, яку я побачив. 2001рік. Вже потім була балаклавська Чембало та Камянець-Подільський, і т.д. На жаль, час та люди тільки сприяють руйнуванню таких пам’яток.
Сам Судак нудний, як і більшість курортів. В морі було повно медуз і мало людей. Але купатись в кількасот метрах від однієї з найбільших фортець України - просто приємно)).

Ялта
Непогано. Дуже багато медуз. Дощить. Вирішено поїхати на Ластівчино гніздо. Поїхали. Вражень майже жодних. Підійти ближче - 5 грн. Всередині замку - ресторан, навколо - натовп туристів. Ззовні з близької відстані міні-замок нецікавий.


Ай-Петрі. Цю канатку я бачив ще 2001 року і вирішив тоді проїхатись. Тоді це було 10 грн. в один бік. Зараз - 40. За 15 хвилин сумнівного задоволення. На вершині (до якої ще більше кілометра пішки наверх + 5 грн. за вхід (?)) страшений вітер, холодно, стояти майже неможливо, фотати важко. Тікаємо.



Нотатки:
1. Сервіс став краще, але все одно дорого.
2. В Судацькій фортеці, замість щоб доглядати її та хоча б не дозволяти їй руйнуватись, не тільки цього не роблять, але заборонили прохід на скелю з пречудовими краєвидами. Зробили це тупо, як завжди - розташували поперек проходу виставку «орудий пыток инквизиции» (звісно приватну і дико ненатуральну).
3. Сама фортеця скоро стане ринковим майданчиком - торгують та платно фотографують до входу, на вході, за входом, на території фортеці, біля консульського замку та всередині веж.
4. В більшості туристичних мекк Криму данину збирають габаритні хлопці з приватних структур, а не музейні працівники.
5. Відповідно до п.4, стан памяток історії та природи мало покращується, а де й погіршується.

Підсумки: якщо їхати до Криму, то тільки в похід.
Ще фоток можна надибати тут: http://darkstalker.io.ua/album.php

замки, подорожі, Крим

Previous post Next post
Up