Індія. ч1 (планування)

May 22, 2014 23:10

(Отже, вирішив якщо не почати знову вести жж, то хоча б створити нотатки з подорожей.))
З чого починаються наші подорожі? З планування. Спочатку звісно ідея та бажання, бо без цього нічого не вийде.
1. Ідея. Ідея поїхати кудись подалі від місця проживання не покидає мене з початку 2000, коли я ще навчався в універі й працював, а тому поїхати були просто ніколи. З часу появи стабільного і швидкого інтернету, доволі часто я продивляюсь певні маршрути, які сам придумую, і таким чином роблю собі замітки на майбутнє, коли і куди їхати.
Так було і з Індією. Подивившись заради інтересу вартість авіаперельотів, я з дружиною потім у розмові з друзями поділився цією інформацією. І тут раптом ми всі разом вирішили їхати.
2. Бажання. Тут все ясно.))
3. Планування. Спочатку для розуміння треба прорахувати мінімальні затрати під час подорожі (бюджет): переїзди-перельоти, житло, їжа, розваги. Для цього потрібен маршрут.
- Маршрут. Залежить від побажань та бюджету. Маршрут по Індії дався нам двомісячним головним болем, тоннами інтернет-сторінок інформації та годинами суперечок. :)
- Перельоти. використовую останні пару років ресурс www.skyscanner.com.ua найдешевші ціни, зручний, швидкий.
*** Під час планування подорожі (Україна, інші країни) важливо розуміти, що летіти або їхати не обов'язково з пункту А в пункт Б. Часто дешевше і цікавіше попасти в А через Г або Д-В-Е, або навіть не потрібно взагалі в Б.
Приклад. Якщо летіти в Індію в Делі і повертатись із Делі, то подорож по Індії має завершуватись там, де і почалась. Але доволі складно вирахувати такий маршрут, а втрачати час і гроші на повернення в кінцевий пункт не завжди хочеться.
В нашому випадку дешевше і швидше вийшло прилетіти в Мумбаі, а повернутись вже із Делі.
- Внутрішні переїзди. Індія має найрозвиненішу систему залізниці, тому більшість переїздів доречно планувати саме залізницею. В плані розкладів і вартості квитків допоміг сайт http://erail.in/
- Житло. Тут все стандартно. http://www.booking.com/ порівняння з іншими сайтами призвело до того, що бронювали таки на букінг.ком
- Їжа та Розваги (вхідні квитки, місцеві забавки тощо) читаємо відгуки інших туристів, рахуємо.
Коли ми все підрахували маємо БЮДЖЕТ подорожі. Для цього мінімальну вартість подорожі помножуємо на 1,5. Це буде приблизно реальний бюджет. :)

Коли все планування завершено, можна приступити до наступних кроків: купівля квитків та бронювання житла.
Квитки. Авіа-квитки зазвичай купуємо безпосередньо на сайтах авіакомпаній. Треба врахувати, що деякі звичайні авіакомпанії (та ж МАУ) роблять акції і тоді квитки дешевше, ніж у лоу-костів. Також треба уважно дивитись аеропорти прильоту та відльоту. Часто авіакомпанії літають в різні аеропорти і тоді треба своїм ходом їхати з одного в інший, що часто незручно.
Приклад. дешеві авіарейси Візз-Ейр в Дубаї літали в аеропорт Ель-Мактум, тоді як всі зручні рейси в Індію летіли з Дубайського міжнародного аеропорту (DXB). Більш того, ВіззЕйр летів в зону без трансферу, тому навіть в тому самому аеропорту Аль-Мактум можливо було пересісти на інший літак тільки з візою ОАЕ, що означає значні затрати коштів та часу на оформлення візи ОАЕ. Отже, вирішено було летіти через Дубайський міжнародний аеропорт (DXB).

репорт, подорожі

Previous post Next post
Up