Jan 14, 2008 13:10
Як романтично пахне hangikjot
і lifrarpylsa густо зашарілась.
А що то в пляшці, чисте, мов роса?
То brennivín домашня зачаїлась!
і ніжний blóðmör зваблює кільцем,
і kæstur hákarl ніжиться на блюді...
Якщо ти млієш, коли бачиш це,
ЧОМУ Ж ТИ, БЛЯДЬ, ІСЛАНДІЮ НЕ ЛЮБИШ???
Примітки:
Hangikjot - копчене м'ясо ягняти
Lifrarpylsa - ковбаса, зроблена з ягнячих тельбухів
Brennivín - (також відома як «чорна смерть») національна ісландська горілка: дистильована з картоплі, ароматизована кмином
Blóðmör - кров'янка
Kæstur hákarl - м'ясо гренландської акули, яке перед споживанням заривають у землю на 1,5-6 місяців, а потім висушують. Традиційний делікатес зимового сезону. Має різкий запах і смак, у людей непідготовлених часто викликає блювоту.
blóðnasir