Батумі: частина друга

Sep 26, 2013 19:37



Батумі - курортне місто, і найцінніше що тут є - це море і нова чудова набережна. Набережна дуже красива і дуже довга, десь 11 кілометрів.

1. Аби набережною було цікаво прогулюватися, дихаючи свіжим морським повітрям, кожні кількасот метрів встановлено красиві скульптури.




2.


3.


4. Де?


5. Тапок на яйцях...


6. На багатьох деревах висять таблички з їхньою назвою (зверніть увагу, які красиві та охайні). За декілька днів у Батумі, завдяки таким позначкам, я навчився відрізняти фінік від трахікапусу.


7. На набережній усе продумано до дрібниць. Під кожною пальмою є підсвітка, аби...


8. ... уночі пальми виглядали просто казково.


9. Чудові лавочки на набережній.


10. Краса!


11. Уздовж усієїї набережної тягнеться велодоріжка з двома смугами. Прямо поруч з велодоріжкою є автоматичний прокат велосипедів.


12. Як я вже казав, набережна дуже довга. От стоїш ти десь, дивишся направо...


13. ... і наліво. Кінця-краю не видно.


14. На набережній відчуваєш себе у безпеці. Охорона їздить на сегвеях.

15. Поливалка. Зверніть увагу, як красиво її розмалювали, яка любов до деталей. Набагато приємніше за ГАЗи, які використовують у нас для поливання.


16. Компактний дорожній пилосос. На набережній завжди чистота та порядок.


17. Авжеж, як і має бути, тут є кіоск туристичної інформації, де ввічливі консультанти дадуть вам карту міста та розкажуть про усе цікаве, що є у Батумі.


18. Автоматичний прокат велосипедів. Курортне місто з населенням у 100 тисяч людей може собі дозволити автоматичний прокат, а столиця 45-ти мільйонної країни - ні. Цікаво, коли у нас зроблять такий прокат? Це чудово покаже, наскільки ми відстали... ні, не від Європи, а від Грузії.


19. Красиві таблички з історичними фотографіями: одразу можна порівняти, як усе виглядало 100 років тому.


20. У нас є щось подібне?


21. Таблички заодно відіграють роль невеличкої клумби.


22. Що мені дуже спродобалося у Батумі, так це те, що на багатьох вуличках раптом з'являється відчуття, що ти знаходишся у якомусь європейському містечку, і лише написи грузинською вказують на те, де насправді ти зараз. В Україні у мене жодного разу не виникало такого відчуття :( Подивіться на цей шикарний перехід - така краса, хоч листівку з нього роби.


23. А це чим не європейська вуличка? Так все якісно зроблено. Молодці грузини - респект!


24. Яка красива плиточка, якісні матеріали, красива кладка, велодоріжка... Цю фотографію я вже використав один раз, коли розповідав про халтурно відреконструйований бульвар у Києві.


25. У Батумі ростуть дикі банани.


26. А оце дуже дивно. Знаєте у нас багато таких будочок, де можна виграти м'яку іграшку чи ще якийсь непотріб. Ніколи в це не грав, але бачив щасливі обличчя людей, які вигравали зайчика із секонд-хенду.


27. Так от, тут можна виграти лише цигарки. Клас! Дітки, мабуть, у захваті від таких розваг :)


28. Ресторан "Україна".


29. По дорозі до дому сфотографував з літака Комфорт-Таун. Не сприймайте за рекламу, але як же яскраво виглядає цей житловий комплекс!


На цій кольоровій ноті закінчилася подорож до Грузії. Якщо ви ще досі не відвідали цю чудову країну - бігом бронюйте квиток на wizz-air та пакуйти валізи: тут є на що подивитися.

Усі дописи про Грузію:

Тбілісі: частина перша
Тбілісі: частина друга
Головна проблема Тбілісі
Батумі: частина перша

Грузія, Подорожі

Previous post Next post
Up