Прогулянка Києвом: Володимирська та Богдана Хмельницького

Mar 02, 2015 20:22


Зовсім забув опублікувати допис про одну зимову прогулянку в центрі міста. Я йшов і фотографував усе цікаве, що бачив. На жаль, в основному я фіксував недоліки та різні проблеми, тому може скластися враження, ніби я якийсь старий бурчун, що вічно всім незадоволений і в усьому бачить лише негатив. Це, звісно ж, не так. У центрі багато чого хорошого і, думаю, всі й так знають про цей позитив. А от недоліки наш мозок вже навчився підсвідомо ігнорувати. Тому, протискуючись поміж безлічі запаркованих на тротуарі автомобілів, проходячи повз загаджені незаконною рекламою старовинні будівлі, спускаючись в непотрібні підземні переходи - ми не помічаємо ці кричущі недоліки у самому серці Києва.

Володимирська 43. Ганебна і пошла реклама на фасаді історичного будинку, в якому народився Олександр Вертинський - суперзірка першої половини XX ст. Рекламу зухвало розміщено прямо над охоронною дошкою “Пам’ятка архітектури” та меморіальною дошкою Вертинського.


Тільки подивіться, який красивий цей будинок! Хіба це не окраса Києва? Як у когось піднялася рука встановити цю рекламу? Як ці люди сплять вночі? Чому “кієвскіє власті” нічого не роблять для захисту пам’яток архітектури та історії? Чому киянам начхати на це і вони не скаржаться? Де громадські організації, які захищають історичний Київ від паплюження?


Спускаємося по Володимирській. Ви переживаєте через те, що Росія захопила частину України? А вас не турбує, що в самому центрі Києва “Сбєрбанк Росії” нахабно захопив собі частину вулиці та незаконно встановив шлагбаум просто по центру тротуару! Тисячі пішоходів щодня, понуривши голови, смиренно обходять цю перешкоду. Це не просто шлагбаум - це символ людського пофігізму та покірності.



Ресторан “Катюша” вкрав у нас із вами половину тротуару. Ходити тут незручно: аби розминутися із зустрічним, доводиться йти боком.


Зверніть увагу на цей широченний тротуар! А людям доводиться ходити вузенькою стежиночкою між припаркованими із порушеннями автомобілями та незаконним літнім майданчиком. Розумієте іронію? Літній майданчик, що працює взимку!!! Функціонування такого майданчику повністю незаконне. Мало того, що вони окупували половину тротуару, спричинивши незручності для пішоходів, так вони ще й не платять жодних податків і зборів у бюджет (крім хабарів чиновникам, щоб їх не чіпали).


Повертаємо на Богдана Хмельницького. Будинок №26 - готель “Ермітаж”, пам’ятка архітектури та надзвичайно красивий будинок, якщо підняти голову догори.


А от як він виглядає на рівні очей. Ну це ж просто повний капець!


Ця реклама висить тут вже багато років. Встановлена прямо над охоронною табличкою, добряче при цьому пошкодивши фасад. Але всім пофіг.


Ще один історичний будинок на Хмельницького 10 (це фото ще до нещодавньої пожежі у ньому). Краса, чи не так?


Не так, якщо подивитися на рівні очей. Фу, дивлюся на цю фотографію і вона провокує у мене рвотний рефлекс.


Але всім начхати на це паплюження історичної будівлі.


Чули щось про концепцію паркувального простору у місті Києві, прийняту нещодавно Київською міською радою? Цікаво, чи у ній враховано такий важливий момент, як паркування сміттєвих контейнерів на місці платної парковки?


А кавомобілів?


Одного разу я був свідком, як турист-іноземець, прогулюючись іншою стороною вулиці, побачив значок “i” на іформаційному стенді. Він швидко побіг у підземний перехід, перейшов дорогу, сповнений надією підійшов до цього стенду і…


...гірко-гірко заплакав. Він стояв, обнімав цей брудний стенд, ридав і, здіймаючи руки до небес, крізь сльози та соплі, кричав “Why? Why-y-y?!”


Українці - патріоти в усьому! Свого часу хтось не додумався зробити нормальне водовідведення від зливостоку. Зате поставили патріотичні відра, аби захистити пішоходів від води під ногами.


Спускаючись далі по Хмельницького, я натрапив на несподівану перешкоду - паркан. Він перерізав мені дорогу на іншу сторону вулиці.


Аби перейти вузеньку Пушкінську - вуличку в пару смуг зі спокійним рухом, мені пропонували спуститися в підземний перехід!


Більшість людей просто перебігають дорогу в цьому місці.


Матері змалечку привчають своїх дітей до суворої реальності.


Якого біса над людьми знущаються? Чому на тій же Пушкінській, але з іншої сторони Богдана Хмельницького, за тих же самих умов стоїть світлофор, і пішоходи переходять вулицю, як люди? Думаєте тут справа у безпеці пішоходів?


Чому тоді вище по Богдана Хмельницького перехід через 6(!) смуг виконано у вигляді звичайної “зебри”, навіть без світлофорів?




Справа в тім, що чиновнику глибоко начхати на зручність пересування пішоходів містом. Якщо вже є вхід у метро з двох сторін вулиць, не бачити вам нормального наземного переходу. Із цією ганебною практикою треба терміново боротися. В усіх нормальних країнах за таких умов облаштовують нормальний перехід без зайвих роздумів.

А поки люди й далі перебігають дорогу, наражаючись на небезпеку. Але й не задумаються, що так не має бути, і що необхідно щось змінювати.

"Ох, як же вже задрали ці недоблогери, яким немає чим зайнятися, от вони й ходять, фоткають і розповідають потім, як все навколо погано! А самі, окрім як фоткати і все критикувати, нічого не роблять!"

По кожному недоліку, який описаному в цьому дописі, я відправив звернення у контактний центр Києва “1551” та у райадміністрацію.

Частину звернень вже виконано!

Шлагбаум “Сбєрбанка Росії” зрізали.


З історичного будинку на Богдана Хмельницького 10 демонтували 9 незаконних рекламних конструкцій.



По Катюші отримав відповідь:
"СПЕЦІАЛІСТАМИ ВІДДІЛУ В МЕЖАХ НАДАНИХ ПОВНОВАЖЕНЬ, СКЛАДЕНО ПРОТОКОЛИ ПРО АДМІНІСТРАТИВНЕ ПРАВОПОРУШЕННЯ НА ОСІБ ВЛАСНИКІВ ВКАЗАНИХ ЗАКЛАДІВ. В РАЗІ ВІДМОВИ В ДОБРОВІЛЬНОМУ ДЕМОНТАЖІ, СПЕЦІАЛІСТАМИ ВІДДІЛУ БУДЕ ПОДАНО ЛИСТ ДО ДЕПАРТАМЕНТУ МІВСТОБУДУВАННЯ ТА АРХІТЕКТУРИ ПРО РОЗГЛЯД ВКАЗАНОЇ СКАРГИ ТА ВРАХУВАННЯ ЇЇ ПРИ ПРИЙНЯТІ РІШЕННЯ НА НАДАННЯ ДОЗВОЛУ НА РОЗМІЩЕННЯ ЛІТНІХ МАЙДАНЧИКІВ."

По інформаційній будці відповіли:
"З метою приведення зазначеного рекламного засобу до належного санітарно-технічного стану власнику було направлено вимогу з пропозицією усунення виявленого порушення."

По переходу - поки послали:
"Технічні засоби регулювання дорожнього руху на перехресті
вул. Б.Хмельницького - вул. Пушкінська впроваджені відповідно до загальноміської дислокації та вимог Державтоінспекції м. Києва, а саме: в районі вказаного перехрестя існує підземний пішохідний перехід, позначений дорожніми знаками 5.36.1 «Підземний пішохідний перехід».
Враховуючи викладене, на впровадження нерегульованого пішохідного переходу за вказаною адресою підстав немає."

Побачили проблему - не проходьте повз. Сфоткайте і відправте звернення у службу 1551. Не будьте сірою масою, якій все пофіг.

Детальніше про те, як можна вирішити проблеми, відправляючи звернення у службу 1551, я описав у звітах по експерименту “Марафон заяв”.



Загальні результати Марафону заяв тут: Марафон заяв завершено: результати



Моя сторінка на Фейсбук 


перехід біля метро Театральна, прогулянка Києвом, марафон заяв

Previous post Next post
Up