Місяць разом ;)

Nov 24, 2011 13:54



Давненько ніц сюди не писав, так давно, зщо навіть пропустив 22 листопада - місяць, відколи в моєму житті з'явилася Вона. Знайомтеся, Fender Stratocaster 71' (Made in Japan) 1986 року випуску.





Я давненько вивчав тєму обзавестися електрогітаркою, і маючи давню любов до Стратів, дивився в той бік. Спочатку я розглядав купівлю китайського Squier Standart Stratocaster - ліцензійної копії справжнього страта, випущеної в Китаї та з комплектуючих нижчої якості. Але спілкування із товаришем-музикантом та вивчення інтернетів змінило мою думку: замість того щоб купувати нового китайця краще купити б/в стратокастер мексиканського або японського походження.

В Україні це все далі за витріщання не пішло, але опинившись на Тайвані я вирішив продовжити пошуки. Це було важко, оскільки всі подібні оголошення - на китайській. Та й не так багато було їх. Із часом, пристосувавшись до роботи через Гугл Транслейт, я знайшов музичний форум, на котрому був розділ про продаж б/в гітар та обладнання. І якраз в тим же днем датувалося повідомлення про продаж фендерівського стратокастера японського виробництва. Вийшов на контакт із власником (балго, він теж студент, а молодь на Тайвані +/- англійською говорить, чого не сказати про людей у віці 30-40). Домовилися, що я приїду в його місто та послухаю інструмент. Тут ще такий нюанс, що мені світила досить далека поїздка по Тайваню, тому я розумів, що рішення доведеться приймати збалансоване - між рішучістю та критичністю. Справді, не міг же я по всьому острову кататися, слухаючи Страти))))

Їхати мені треба було от сюди http://g.co/maps/x5jkv. Для мандрівки я обрав поїзд, оскільки щоб їхати автобусом, довелося б робити пересадку в Тайджонгу.
Поїзди тут хороші, зручні, але, відносно дорогі))) Вартість квитка в один бік на експрес була 270NT ($9).

В Юанліні мене підібрав на скутері чувак-власник гітари, завіз до себе в гуртягу, де я й послухав гітару. Мушу визнати, це перша електрогітара, звучання якої мені сподобалося навіть у відключеному стані. І в підключеному теж, хоча комбік Marshall MG15 - це точно не те, куди треба втикати Стратокастер. Пошмякавши гітарку хвилин 20, я прийняв рішення її забрати. І щасливий поїхав до дорми в Сінчу)

Щодо комбіка - довго дивився на різні транзисторні, зокрема на VOX Pathfinder 15, але врешті-решт вирішив пошукати бюджетний ламповий комбік. Чому? Бо я довідався що в VOX передпідсилювач побудований на операційному підсилювачі TL072. А я свого часу влітку зробив простенький підсилювач на TL071, відповідно запитання, чи буде суттєво різнитися звучання VOX від мого самопалу? Тльки тим, що у VOX гітарний динамік є.

Пошерстив той самий форум, знайшов оголошення про продаж трішки поюзаного Laney CUB8 - наймолодшого лампового комбіка від Laney. Зустрівся із власником (на цей раз у Тайпеї, після пар), послухав в аудиторії та забрав собі) Насправді комбік майже новий, попереднім власником куплявся на тест-драйв десь за кордоном і був перероблений на живлення від тайванської мережі (110В).

От і вся історія) Теперка я щасливий власник Страта та лампового комбіка. Гітара звучить просто неймовірно, а от косметичний вигляд треба трішки підігнати, бо попередні влансики не сильно про це дбали)))))







гітарка

Previous post Next post
Up