Перша прогулянка Тайпеєм

Oct 07, 2011 22:34


... яка відбулася майже два тижні назад, але тільки зара постю)

Я дуже довго збирався із духом вибратися погуляти містом із фотиком - зрозумійте правильно, підйом о 6 ранку з копійками і поїхздка на веліку до автостанції сильно демотивують брати із собою кілограмову зеркалку. Все ж, зробивши зусилля над собою я взяв фотика і після пар пішов гуляти (про систему мого навчання тут та умови існування я напишу якось, як настрій буде))).


Перше що хочу сказати, міжміські автобуси тут такі, що Європі й не снилося. Після тутешніх бусів європейські - тісне УГ))) Я дуже швидко розбалуюся на такому:




Це схема 2+1, найбільш поширена тут, хоча деякі автобуси взагалі мають НАСТІЛЬКИ широкі сидушки, що їх влізає лише по схемі 1+1. Тобто автобус, який в Європі має місць 50, тут має лише 19-25 сидячок.

Дорога до універу



Кількість різноманітних різнобарвних вивісок просто зашкалює. До речі, в МакДаці англійського меню немає =D



Головний залізничний вокзал Тайпея: тут і традиційні залізниці, і високошвидкісні потяги (під землею ;))



Автобуси в Тайпеї дуже різні: зоопарк в в різноманітних забарвленнях. Це спричинено тим, що міський автобус тут не є комунальним, як прийнято в Європі, а обслуговується десятком-півтора приватних компаній, які, зрозуміло, самі обирають моделі та уніформу рухомого складу. Багато японських автобусів (Mitsubishi Fuso, Hino), є щось тутешнє, корейські Daewoo та КІА, китайські Youtong i Foton. Є навіть невелика кількість (30 шт.) Ікарусів-412, які в 2001 році стали першими автобусами із низькою підлогою в Тайпеї. І які були одними з останніх, які вийшли з конвеєра заводу взагалі. Низькопідлогового транспорту зовсім мало: це Ікрауси 2001 року і зовсім нові Daewoo та Foton.

Міцубіші



Фотон



Деу




Ютонг



Знову вивіски)




Тайванський музей



Біля нього гарний парк ;)





Меморіальний комплекс Чан Кайші: будівля національного театру.



Стилізований вихід з метро



Національний концертний хол: будівля-близнюк театру



Власне сам меморіал. Прапор Тайваню урочисто опускають коли вечоріє, і піднімають вранці



В скверику біля комплексу побачив отаку екзотичну птаху. Довго за ним бігав, не був певен що не втече. Але підпустила вона мене дуже близько)




В Тайпеї працюють exclusive bus lanes, по нашому - виділені смуги для автобуса. Знаходяться вони по центру вулиці, а для зупинки зроблені платформи.



А я іду далі, до Тайпея-101, другої за висотою будівлі в світі







Нагору не лазив - домовилися з tui_tikki зробити це разом ;)

І от такий чувак наостанок ;)

тайванське, фотозвіт, життя

Previous post Next post
Up