Загущувати борща мене навчили в Запоріжжі -- треба відварити картоплю в мундирі і потім потерти в борщ десь під кінець приготування.
Приблизно у 2008 році мені розказали про борщ на пиві. Людина не їла той борщ але бачила того, хто їв. Рецепт начебто був подібний до варшавського супа на пиві -- з борошном та жовтками, саме для згущення. Ідея та ж -- за пару хвилин до закінчення варити -- додати пиво, світле пиво.
...І десь пару на рік я чую про борщ на пиві. Але рецепта ніде не зустрічав.
Може хтось знає про то?
Пан
ueartemis пише
Дотичне питання: я вже кілька років шукаю рецепт легендарного харківського борщу на пиві. Рецепт точно існує, бо про нього в інтерв'ю згадували два фахівця з кулінарії.