Цитадель в місті Ербіль. Головний туристичний об”єкт не туристичної країни.

Aug 18, 2011 12:54



Єдине що може бути цікаво для звичайного туриста в Ербілі, то цитадель. Кажуть, це одне з найдавніших заселених місць на землі, на рівні з Дамаском і Алеппо.



Хз що там було колись, але ще до недавна, там то жили люди, то була військова база. Якісь армійські об”єкти там теоретично мали би бути до тепер, так як всю територію патрулюють солдати. Більше того для відвідування відкрита тільки центральна вулиця, вліво/вправо звертати заборонено.





Але як то кажуть, якщо не можна, але дуже хочеться, то можна. Так я і зробив, дочекався доки патрулі розвернулися до мене спинами і спокійно собі зайшов в якусь бічну вулицю. Більше мене ніхто не рухав. Як виявилось, крім центральної вулиці ніхто нігде не ходить.



Можна було заходити в будинки, лазити по дахах ітд.







Де-не-де валявся різний хатній інвентар, судячи з якого можна було сказати, що людей виселили відносно недавно.





Ближче до головного входу будівлі були більш капітальними, деякі навіть створювали видимість ремонтних робіт.









Вид з цитаделі на місто.



Вид з даху на цитадель.





Мене вистачило чуть більше ніж на пів години, більше там робити явно не було чого, та й спека давалася в знаки, тож я попрямував на вихід. Як потім виявилось, там було декілька музеїв, в які я успішно не попав.

П.С. В арабській частині Іраку багато на порядок цікавіших об”єктів, але відвідини більшості з них на даний момент видаються проблематичними.

Інші пости про Іракський Курдистан

Перший день в Іракському Курдистані. Захо
Іракський Курдистан. Ербіль
Цитадель в місті Ербіль
Іракський Курдистан для автолюбителів
Іракський Курдистан. Путівник

ірак

Previous post Next post
Up