Дамаск, базар і секс меншини

Oct 14, 2010 12:20



Кажуть коли Магомет подорожував по світу і зупинився під стінами Дамаску, в місто заходити не захотів, мотивуючи це тим, що в рай він може увійти тільки один раз.

Спочатку ми планували провести тут останні 2 дні подорожі, але події склалися інакше, і Дамаск обрушився на нас всіма своїми красотами в перший же день



Центр міста канєшноже базар. Не просто собі барахолка, а головний ринок країни.



Таяк прийшли ми мало того шо на вихідний, так ще й з самого ранку, то ринок був умовно безлюдний.



Лише деякі мужики продавали Pqlal Satatoin.



Щоправда , навіть у вихідний тут знайшлося декілька приставал. Гєр навіть повівся на одного з них, зайшов в лавку, правда нічо не купив :)





Привіт з київського метро. Солдатики які повзають на ліктях, і мишки що бігають по кругу у відрі добралися і сюда.



















Відомий баян каже, що на сході є тільки два заняття достойних чоловіка: війна і торгівля. Якщо на вулиці є більш менш значний трафік, то обовязково всі перші поверхи займають різні лавки. В принципі в нас теж в центрі міста всі перші поверхи в зайняті магазинами. Але в Сирії це не магазини в нашому розумінні, це скоріше торгові точки на ринку, Південний/Привоз, чи в кого там шо. Деякі міста мені нагадували суцільний ринок. Нашо їх ділити на базар/не базар я не розумію, тим не менше такий поділ є. Багато товарів надзвичайно низької якості, приблизно як в нас турецько-китайський ширпотреб 15 років тому.









Існує помітний розділ за спеціалізаціями товару. Наприклад біля нашого готелю був пташиний ринок. Трохи далі були вулиці де продавали складну електроніку. Гєр яко тру ембедед інженер по достоїнству оцінив широкий вибір контроллерів, програматорів та інших незрозумілих слів :)









Під вечір ринок дещо оживає.



Віруючі йдуть на п"ятничну молитву в мечеть Омейядів.



Менш віруючі сидять по кафешках і курять наргілі (расово правильний кальян).



В Дамаску дуже позитивна атмосфера. Досить часто до нас підходили люди, питались чи нам бува не потрібна допомога. Мене це досить сильно дивувало, особливо в перший день подорожі, вже згодом за кілька днів, я сприймав це як нормальне явище. Взагалі сирійці люди досить щирі та доброзичливі. Потенційно небезпечних елементів помічено не було. Стереотип "білого містера" тут ще не закріпився.





Щодо самого Дамаску, то його я фотографував мало. В перший день ще якось не призвичаївся, а в останні дні було влом.





Якщо в двох словах, то Дамаск досить різний.



Буває хайтековий.



Буває і такий.



Судячи зі слів самих сирійців тут існує певна пробема з геями. Суворі ісламські нрави не дозволяють особам протилежної статі мати які небудь стосунки якщо вони не одружені. Тобто наприклад якщо хлопця побачать з дівчиною, то в одного і другого можуть бути проблеми. Натомість, пара чоловік з чоловіком, чи дівчина з дівчиною жодних підозр не викликатиме. Тим більше що чоловіки які тримаються за руки чи цілуються при зустрічі - явище цілком звичне (так зрозумів, в них взагалі раніше не прийнято було при вітанні подавати один одному руку). Тому любвєабільним молодим людям простіше знайти собі пару серед осіб своєї статі ніж протилежної. (Не пам"ятаю в кого) у звітах про Сирію зустрічались розповіді про голубих. Особисто мені нічо такого не попадалося.

П.С. Наразі це остання стаття про Сирію. Я побачив Сирію саме такою як тут описав. Можливо моє уявлення не співпадає з думкою інших людей, що там побували. Можливо навіть не співпадає з об"єктивною рельністю. В будь якому випадку, краще 1 раз побачити ніж 100 разів прочитати в жежешечці :)

П.П.С. Більше фото тут picasaweb.google.com/grynjuk/Syria_2010#.

Інші пости про Сирію

1. Пальміра
2. Deir ez zor
3. Маалюля і православний бізнес
4. Замок Саладіна
5. Русафа
6. Апамея
7. Сирійські діти
8. Чай по арабськи
9. Damascus international airport
10. Пекарня
11. Фабрика мила
12. Сирія з точки зору автолюбителя
13. В перукарні
14. Прогулянка вечірнім Алеппо
15. Квартал ковалів в Алеппо
16. Raqqa & Jabar
17. Дамаск, базар і секс меншини
18. Маядін

сирія

Previous post Next post
Up