Rusija pradėjo nusižudymą?

Oct 01, 2015 05:30


Tik taip galiu apibūdinti Chomso ataką, kur nukentėjo daugiausiai civiliai. Dabar Vakarų mass-media iš to padarys super-paveiksliuką, parodantį rosijanų žiaurums. Bet tai galimai tebūtų propagandinis triukšmas, mažai įtakojantis Putlerio veiksmus, tačiau kur kas didesnė Rosijanijos klaida tai, kad buvo atakuota ne Islamo valstybė, o oficialioji opozicija, kuri kaunasi ir su Asadu, ir su Islamo valstybe. O oficialiąją opozicją Vakarai drūčiai palaiko, kad ir oficialiai netiekdami letalios ginkluotės, tačiau nematydami jos nelegalaus tiekimo. Panašu, kad per susitikimą su Baraku Huseinovičium Putleris išsiverkė palaiminimą (ar bent nedraudimą) atakuoti Islamo valstybę, bet pasinaudojo šituo susitarimu tam, kad sutvatytų iš esmės Vakarų globotinį, o tai jau Rosijanijai šviečiasi rimtais nemalonumais per daugelį galų.
Kokie jie bus, kai ledai pajudės?
Pirma, Vakarai gali pradėti tiekti opozicijai priešlėktuvinę ginkluotę, ir jau oficialiai. Kuo baigėsi tokios ginkluotės tiekimas modžachedams Afganistane, kuriuso iki tol sovietai dubasino be jokių problemų - žinome.
Antra, Rosijanija palaikė šiitus, o tai jau iššaukė Sauditų, kurie palaiko sunitišką opoziciją, pyktį. Taip kad naftos kainų griuvimas nėra jau toks negalimas, o jo Rosijanijai šiuo metu visų mažiausiai reikia.
Trečia, labai galima, kad Iranas, siekdamas išsaugoti pasiektą susitarimą dėl sankcijų atšaukimo, mes Asadą velniop, ir Rosijanija liks viena su šituo lūzeriu.
Ketvirta, opozicija ir Islamo valstybė yra sunitai. Pakolkas jie lupasi tarpusavyje, tačiau turi bendrą priešą - Asadą, kurį pamažu atskirai krapšto iš sosto. Ir Putlerio įsikišimas Asado pusėje gali būti detonatoriumi, kuris iššauks laikinas paliaubas tarp opozicijos ir Islamo valstybės ir bendrus veiksmus prieš Asadą su jo naujaisiais draugeliais.
Penkta, Rosijanijoje gyvena ~14 milijonų sunitų. Dauguma jų lojalūs Putleriui, tačiau latentinis islamiznas tarp jų stiprus, tad antras frontas pačioje Rosijanijoje tampa kaip ir galimas. Plius Kadyrovas entuziastingai pasiūlė pasiųsti savo karius (kurie šiaip yra sunitai) į pagalbą Asado šiitams. Žėk, kad tarp tų karių neprasidėtų vidinės kovos, nes šiitai ir sunitai net ne katė ir šuo, o žymiai blogiau.
Taip kad Chuilo šįkart pavarė kažkokią glupstvą, kurią jis turi arba operatyviai ištaisyti, pradėdamas Islamo valstybės rimtus bombardavimus ir visaip saugodamas oficiąliąją opoziciją, arba ruoštis problemoms.

Originally published at Grumlino palėpė. You can comment here or there.

politika

Previous post Next post
Up