Pirmadienį ES Nuolatinis Maisto Grandinės ir Gyvūnų Sveikatos Komitetas (
Standing Committee on the Food Chain and Animal Health (SCFCAH)) legalizavo trombino naudojimą maisto pramonėje. Trombinas tai iš gyvulių kraujo išskiriamas koaguliantas (kraujo krešėjimo baltymas), iš kurio kartu su kitu baltymu, fibrinu galima pagaminti mėsos klijus. O tai klijais galima klijuoti žalią mėsą. Įsivaizduokime kokios galimybės atsivers mėsos klastojimo pramonei: paimi supresuotos su šūdais maltos kiaulės (mechaniškai atskirtos mėsos), iš šonų apklijuoji plonais mėsos sluoksneliais ir voila, "kumpis" mulkiams gatavas. Tik įsivaizduokime kaip išaugs mėsos padirbinėtojų pelnai! Ačiū tau Eurosojuze už nuoširdų rūpinimąsi sukčiais ir vertelgomis!
Šaltinis:
http://www.thelocal.se/24900/20100210/