Україна хоче будувати в Казахстані літаки

Oct 09, 2015 18:55



Україна планує налагодити з Казахстаном співпрацю в галузі авіабудування, повідомив радник міністра економічного розвитку й торгівлі України Олег Яковенко.

«Йдеться про налагодження і створення на базі авіаційного технічного центру в Астані технічного обслуговування літаків «Ан», і, звичайно ж, стратегічні можливості є у постачаннях готових літаків, як-от Ан-148, Ан-158 і в новій українській розробці - це Ан-178, літака, який показали на виставці Ле Бурже», - сказав Яковенко в п’ятницю на казахстансько-українському бізнес-орумі в Астані.

Крім того, «є можливості щодо безпосереднього складання виробництва українських літаків у Республіці Казахстан», - повідомив Яковенко. «Багато років ведуться переговори про створення виробництва літаків Ан-140 у РК. Я сподіваюся, що найближчим часом тут буде продовжено співпрацю», - додав радник міністра.

Він вважає, що Україна одна з небагатьох країн світу, яка має повний цикл виробництва літаків - від проектування до випуску готової продукції, що свідчить про великі перспективи співпраці з Казахстаном.

Ан-158, Ан-148, Казахстан, Ан-140, ГП «Антонов», Ан-178, Украина

Previous post Next post
Up