Харківський завод відновив технологію ремонту танків Т-80

Jun 22, 2015 19:02



ДП "Харківський бронетанковий завод" відновив технологію капітального ремонту танків Т-80. Про це 22 червня, повідомив журналістам директор заводу Віктор Козонак. За його словами, зараз технологія відновлення танків Т-80 є тільки на харківському заводі, який раніше спеціалізувався на капремонті цих бронемашин.

Козонак повідомив, що особливістю танка є встановлений на ньому газотурбінний двигун потужністю 1250 к.с. Двигун такої потужності дозволяє танку по пересіченій місцевості розвивати швидкість в 70 км / ч. "В принципі Т-80 може наздогнати будь-яку бронемашину або танк супротивника. Крім того, позитивна якість двигуна в тому, що він дуже швидко заводиться", - зазначив Казонак.
За його словами, цього місяця буде відвантажена перша партія Т-80 згідно з укладеними договорами із замовником (кількість не розголошується). Ці танки готують для зони АТО. "Військові вже оглядали танки і чекають їх з великим нетерпінням", - зазначив Козонак.

Він повідомив, що фінансування робіт йде стабільно. На машинах багато деталей замінюють, так як вони простояли близько 30 років. Встановлюють сучасні види захисту, в тому числі, від кумулятивних снарядів. Мова йде про динамічну захисті.











Т-80УД, ГП «Харьковский бронетанковый завод», Харьков, ЗСУ, Т-80, Украина

Previous post Next post
Up