Концерн «Укроборонпром» у 2015 році випустить 40 нових танків

Jan 26, 2015 14:54



Генеральний директор «Укроборонпрому» Роман Романов сьогодні повідомив, що виробниче завдання на 2015 рік передбачає виробництво підприємствами концерну 40 нових танків. «У 2016 році ми хочемо вийти на виробничі потужності 100-120 одиниць танків щорічно», - сказав пан Романов.

Крім того, «Укроборонпром» випустить в 2015 році 50 одиниць легкоброньованих автомобілів, які раніше не перебували на озброєнні української армії. По даному напрямку також передбачене збільшення обсягів на 2016 рік в 2 рази до 100 одиниць. При цьому тип танків і легкоброньованих автомобілів він не уточнив.

Відзначимо, що крім виробництва нових танків і ББМ, «Укроборонпром» продовжить модернізацію і повний ремонт вже наявних на складах ЗСУ техніки. Ці обсяги будуть значними. Адже тільки за останні місяці відновлено та модернізовано понад 700 одиниць техніки та випущено 350 нових.

Головним танком став Т-64, модернізованих до «Булата», але це фактично вже інший танк з абсолютно поліпшеними показниками, хіба що корпус старий. І завдяки цьому ми економимо кошти. Уявіть собі, якби зараз треба було варити ще й нові корпуси. Давайте порахуємо: капітальний ремонт коштує близько 1 млн грн.

Для порівняння: один новий «Оплот» - 80 млн грн. Тепер ви розумієте, чому ми ремонтуємо старе? Звичайно, МО вибере 80 танків замість одного.

Крім того, зараз «Укроборонпром» займається розробкою гібрида танка і БМП. Фахівці бронетанкової галузі готові почати серійний випуск цієї машини вже цього року, у разі відповідного замовлення від Міноборони і Нацгвардії України. Як повідомив Роман Романов: «У цьому році ми відправляємо у війська наші перші бронемашини «Дозор-Б ». З усіма платежами. « Дозор-Б» коштує близько $ 200 тис. Для порівняння, в Туреччині машина класу «Саксон» коштує € 460 тис . щоб всі розуміли трудомісткість військового виробництва, скажу: щоб створити один такий автомобіль, у нас працює 40 підприємств-суміжників.

Всього ж, за оцінками Романа Романова, за півріччя у «Укроборонпрому» з'явилося 20 нових іноземних партнерів, з якими укладені контракти на $ 450 млн. Насамперед йдеться про надання послуг, а також про понад 70 одиниць готової продукції та десятках тисяч одиниць стрілецької зброї.

ГП «Харьковский бронетанковый завод», ОПК Украины, Т-64БВ, ГП «Завод имени В.А.Малышева», ЗСУ, БМ «Оплот-М», Т-64БМ «Булат», БМ «Дозор-Б», Т-64БВ1, БМ «Оплот», Т-64, МО Украины, НГУ, БМ «Дозор», ГП «Укроборонпром», Т-64Б1М, Украина

Previous post Next post
Up