(no subject)

Nov 05, 2012 11:40

Була під ЦВК з 10 до 11.00. Людей приблизно тисяча і підходили. Є майданарбайтери, є просто звичайні люди - останніх більше.  Поділені на три крила (по прапорам): ліве "Свобода" (в основному, міцні дядьки), посередині "Удар", зправа "Батьківщина) - тут хто попало, багато бабусь, трохи молоді.
Оратєлі, як завжди, пафосні - причому не зовсім зрозуміло чого хочуть - бо хтось говорить, що в новій Раді ініціює розслідування по стрьомним мажоритарним участкам, а хтось: не визнаємо результатів виборів, хочемо перевиборів. 
Виступали Тягнибок, Яценюк, Гриценко, Соболєв, Кириленко,  жінка Луценко (" мій чоловік водив мільйони на Майдані" - хі-хі).  У всіх в лексиці "боротьба", "злочинна влада", "воюємо на округах".  До холєри пафосу.
Модератором Яценюк - ех, пропадає талант шоу-мена (як він об"являє чергового оратора, весь час з підвивертом, як наче не політик, а як мінімум, герой війни.
Центр дійства під пам"ятником Лесі Українки - кругом люди, за ними цей  продуктовий базар з ятками і ще на площі утикано машин, в основном, бусиків. "Беркут" стоїть між мітингом і ятками (невигідна позиція - легко можна обійти з тилу, якщо посунуться на мітинг), там же машинка з матюгальником: рішенням київського ... суду... заборонено збиратися на мирні мітинги... може ... відповідальність..." (безкінечні повтори в запису).
Багато кричать "Юлі  і Юрі - волю" - це оратори від БЮТу, інших політичних в"язні - так, без імені, типу, як в нагрузку ідуть.
"Юля бореться з нами" і таке інше. Підхоплюють слабко - спроба зробити Юлю прапором не дуже вдається.  Кричалка "фаль-си-фі-ка-ція" до крику не надається, дуже вже слово академічне і невиразне.
Previous post Next post
Up