Marinuoti pipirai

Oct 17, 2006 08:58

Manęs kažkas paklausė, ar mėgstu parduotuvinius marinuotus jalopeno. Nelabai. Jie kažkokie primirkę, suglebę, privaryti velniai žino kokios chemijos, ir aštruma jų kažkokia nukastruota. O ypač kai pats gali pasidaryti ant greitųjų. Žinau, kad iš čia skaitančių yra bent keletas aštrių pipirų mėgėjų, kuriems šis receptas turėtų patikti.

Receptas )

maistas

Leave a comment

Comments 33

anonymous October 19 2006, 13:14:15 UTC
Giedriau, gal turi kokiu recepti is moliugu? Neseniai buvome fermoje ir prisirinkome ju lauko dekoracijoms, tik va tos bjaurybes voveres jau dauguma ju pragrauze. Teko isinesti i vidu ir sukti galva ka su jais cia nuveikus....

Reply


Marinavimas anonymous October 20 2006, 10:54:23 UTC
Ar zinai Giedriau paprastu saldziu papriku marinavimo nerealiai skanu recepta?
2 stiklines vandens, 1 st. acto (9%), 1 st. medaus, 1 st. aliejaus, 0,5 sauksto druskos sumaisome, supilame ant 13 - 14 didziuliu papriku, pries tai isemus seklas ir supjauscius nemazais gabaliukais, kaitiname, kol uzvirs, o po uzvirimo - dar 10 - 15 minuciu. Po to para laikome tame paciame puode, po paros valgome - nerealiai skanu, galima uzkonservuoti i stiklainiukus. Jei nebandei - rekomenduoju!!

Reply

Re: Marinavimas anonymous August 12 2009, 12:14:09 UTC
o marinuot iskart karstus ar irgi tik po paros

Reply


Vincentas anonymous October 26 2006, 04:20:11 UTC
Giedriau, paskaityk www.meniu.lt, skyriuje "Straipsniai", "Kulinarija pagal V.Saką' ir nedaryk klaidų papriką vadindamas pipiru
Vincentas

Reply

Re: Vincentas giedrius_v October 26 2006, 12:26:07 UTC
Vincentai, prieš demonstruodamas savo nemokšiškumą pasivartyk bent jau enciklopediją, ir ne tik lietuvišką tarybinę. Tada ir sužinosi, kad paprika - tai prieskonis, sudžiovinti į miltus sumalti raudoni saldūs vengriški pipirai, kartais taip pat kiek aštresni. Taip pat paprika kartais vadinami tie patys saldūs ar švelniai aštrūs pipirai. O kaip manai, iš kur toks pavadinimas? Iš bulgariško "piperka", o tas savo ruožtu - iš lotyniško "piper", kas reiškia būtent pipirą, tai yra būtent. tai, ką tu taip smarkiai stengeisi įrodyti priešingai. Gi aštriuosius chili pipirus paprikomis pavadinti gali tik visiškas neišmanėlis. Jeigu jau taip mirtinai nori skirti nuo piper nigrum, bijodamas susipainioti, vadink juos kapsikumais. Jeigu geriausiuose pasaulio restoranuose paprašysi "chili paprikos", kaip tu stengiesi jas įvardinti, tai gausi būtent aštrių paprikos miltelių, kuomet suprantantys paprašytų "čili pipirų ( ... )

Reply

Re: Vincentas anonymous October 28 2006, 16:17:02 UTC
Na, manau nereikia pykti, tiesiog Sakas - tautine virtuve iskelia paniekindamas visas kitas. Bet cia jau zmogaus problema.

Reply

ext_2287890 November 27 2013, 13:44:06 UTC
Na, nežinau kuo reikia būti, kad tokias nesąmones rašyti. Paprikos yra paprikos ir taškas. Saldžiosios, aštriosios, kajeno ar chalapinjos (jalapeño) ir t.t. Jos niekada nebuvo pipirai, ir nebus. Jei virėjai painioja šiuos pavadinimus, tai jų išsilavinimo problema ir tegul kreipiasi į biologus (botanikus). Jūs, matau, net žalio supratimo neturite, ką paistote. Košmaras.
P.S. Aš kaip mokslų daktaras, negaliu šiuo klausimu priimti jokių ginčų iš virėjų, kepėjų ir kitų diletantų, nes tai absurdiška.

Reply


lithuanian anonymous October 29 2006, 11:36:13 UTC
Giedriau, puikiai atrodo tie pipiriukai. Norėjau paklaust, ar galima su obuolių actu juos marinuot, nes man kažkaip perdaug "smarku" atrodo, nuo tų dviejų stiklinių paprasto acto?

Reply

Re: lithuanian giedrius_v October 29 2006, 15:40:55 UTC
Galima žinoma, bet bent jau čia Amerikoje obuolių actas tokio pat stiprumo (5%), kaip ir paprastas distiliuotas. Įtariu nesusišnekame truputį, nes Lietuvoje "paprastas" - tai 9%, tuomet jį maždaug per pusę su vandeniu atskiesti reikėtų. Su 5% tikrai ne per rūgštu. Galima žinoma ir silpnesnį actą naudoti, bet tuomet atsiranda šansas visokiems botulizmams, trumpiau laikysis ir t.t.

Reply

Re: lithuanian anonymous November 2 2006, 20:06:55 UTC
Na, as pasidariau taip paprastus cili pipirus (zaliu, raudonus) katrie yra LT parduotuveje. man labai skanu. Kas kitas paragauja, sako, kad matomai tevai mano pietieciai buvo :)

Reply


habanero anonymous November 5 2006, 17:05:36 UTC
sveikas Giedriau,parasyk man i emaila.as gavau is tavo tevelio pipiriuku 3 rusiu HABANERO,JALAPENO, ir tokie labai ilgi ir seuri-LONG RED CEIENNE(tikriausiai be klaidu parasiau!).labai patenkintas.aciu tau.as tau i e-maila parasiau kai ka.iki
sangedas ( kolibrisiras@yahoo.com )

Reply


Leave a comment

Up