Gerai čikagiškiams - pavažiuoji iki kabako, ir kirsk cepelinų, kiek tik lenda. Gerai niujorkiečiams - jie turi labai savotišką ir unikalų rajoną, kaip "brighton beach
( Read more... )
prasymas: gal galetumet parodyt kaip reik pasidaryt tirshta/ashtria/mesiska/meksikietishka (bent jau chili picerijoj taip teigia) sriuba. imetus surio, ir ismaisius gaunas labiau panashu i koshe. bet tai kaip skanu... ir have no idea, nuo ko pradet... gal zinote ka nors panasaus? ;-)
O kaip vadinasi, nežinai kartais? Primena chili con carne truputį, jeigu iš jautienos faršo, bet ten daugiau troškinys. Įtariu, ten vietinis lietuvių išradimas gali būti. O šiaip tai gali pabandyt: pradedi nuo faršo, pakepini, tuomet įkrauni svogūnų, česnako, paprikų ( pipirų saldžių ), aštrių pipirų, pomidorų, kumino ( meksikietiškose sriubose būtinai ), raudonėlio ar meksikietiško oregano. Ir troškini pusantros-dvi valandas, jeigu sausa ir svilti ima - įpili vandens, o pabaigoje sutirštini viską su kukurūziniais miltais. Kažkas tokio. Nori, kad būtų sriuba - daugiau vandens.
Esi tikras buoze turedamas tokia tarka. O kiti tautieciai vargsta su mazytemis keturkampemis. Negrazu! Su tais cepelinais tik apetita suzadinai. Verdu labai panasiai, tik baravykai cia neauga. Na, o del grietines tu visisgai teisus. Cia ji kazkokia sintetine. Birzelio 27d. savaitei isvykstu i Cikaga. Na, zinoma, nepraleisiu progos pasmaguriauti cepelinais, kugeliu ir kitais lietuvio skrandziui artimais patiekalais. Beje, ar virselio imidzas juda i prieki? Ar apsistojai ties tuo vieninteliu variantu, ar jieskai ir kitu?
Geri žmonės sakė pabendraus su pažįstamais menininkais, gal kas nors ir pavyks. Parašiau nuotraukos autoriui, bet jis mano laišką kažkodėl praignoravo, tai va ir nežinau, čia automatinis sutikimas ar automatinis prašymo atmetimas. Šiaip tai dabar bandau susikaupti ir viską užbaigti, tada jau pažiūrėsim, kaip su tais viršeliais ir ( galbūt ) iliustracijom. Liko jau nebedaug, bet kaip visada pabaiga ( ir pradžia t.p. ) būna sunkiausia
Keliose vietose savo zurnale esi kazkam pateikes savo emailo adresa, bet uzimtu labai daug laiko viska perziureti. Palik dar karta. Atsiusiu (tik truputi veliau) kai kuriuos imidzus, gal patiks.
jo, gerai atrodo, as tai idarui imu tiktai malta jautiena, nes su kiauliena man idaras kiek per minkstas (bet cia aisku skonio reikalas, tu variaciju su idarais pilna - maniske pvz. pasidaro idara is kepintu grybu su svoguneliais), ir butinai i idara dedu peletruno - pasakishkas aromatas :)
Į mėsą kartu su mairūnu pabandyk įdėti ir džiovinto baziliko, labai tinka. Džiovintus grybus mes visada pamirkom prieš verdant, minkštesni gerokai gaunasi. O į vandenį cepakams iškart galima įmest šaukštą krakmolo, tada jie mažiau suverda. Be to, mūsų namuose visada cepelinai verdami lygiai 21 minutę :)
Comments 38
prasymas: gal galetumet parodyt kaip reik pasidaryt tirshta/ashtria/mesiska/meksikietishka (bent jau chili picerijoj taip teigia) sriuba. imetus surio, ir ismaisius gaunas labiau panashu i koshe. bet tai kaip skanu... ir have no idea, nuo ko pradet... gal zinote ka nors panasaus? ;-)
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Leave a comment