Senoviški lietuviški barščiai

May 25, 2006 10:17

Kaip bebūtų keista, lietuviai apie savo senoviškus receptus rašo labai nedaug ar iš viso nutyli. Paprastai "senoviniais receptais" vadinami kaimo virtuvės, "bulviniai" patiekalai, o kas buvo iki tol, iki bulvių - kam ten įdomu. Ir tik užsienio literatūroje, rusiškoje, lenkiškoje kartais pavyksta rasti senosios, bajoriškos virtuvės receptų ( Read more... )

maistas

Leave a comment

Comments 20

anonymous May 25 2006, 17:38:03 UTC
Bravo bravisimo!!! Nu bet iš kur tiek kantrybės pas šitą žmogų?Girą raugti, burokus kepti, lašinius rūkyti, koldūnus lipdyti kad išvirti barščius... Žaviuosi,nuoširdžiai žaviuosi...

Reply


Skaniai atrodo , bet kiek darbelio anonymous May 25 2006, 17:39:36 UTC
Atrodo kaip kažkas nerealiai skanaus, tik kol aš prisiruošiu tai gaminti. Vien kokius raviolli darau keikdamasi, kiek laiko sugaištu (bet paskui skaniai šeimyna valgo), o čia gi dar tiek darbelio :O

Reply


popas May 25 2006, 18:57:46 UTC
Ohoho. Na labai labai įspūdinga. Pagarba irgi labai labai.

Reply


hachipury May 26 2006, 02:58:01 UTC
Тот самый литовский борщ? Замечательно! В мемориз и спасибо огромное!

Reply


arvyart May 26 2006, 04:48:58 UTC
Labai dekui uz sio patiekalo pristatyma. Atrodo, tai turetu buti nepasprastai gardu. Baravyku nuoviras... Cia, Nevadoje, nesu mates net supelijusio sungrybio. O ar sampinjonu nuoviras tiktu? Megstu pavaisinti savo biciulius. Veliau, klausydamasis ju pasnekesiu leipstu juokais, nes ir plovas, ir saslykai, ir ceburekai buna pakrikstijami "lietuviskais patiekalais" :). Na, o jei lietuviski barsciai bus pakrikstyti "lietuvisku patiekalu", juokinga nebus. Sekmes, Giedriau, nesustok!

Reply


Leave a comment

Up