Kaip žinia, plovų rūšių - dešimtys, o jeigu priskaičiuosime ir visus kitus, pradedant nuo indiško "pilaf" ir baigiant iranietišku "pilaw", tai ir šimtai. Skirtingiausi paruošimo būdai: kartais plovui visus ingredientus verda atskirai ir sumaišo jau prieš pat kraunant ant stalo, kartais viską sudeda kartu ir verda. Plovas nebūtinai turi būti iš
(
Read more... )
O dėl ryžių plove, neturėjau omeny, kad ferganietiškas plovas gali būti gaminamas iš kitokių grūdų, negu ryžiai. Turbūt ne taip išsireiškiau. Norėjau pasakyti, kad vidurio azijoje plovus gamina ne tik ir ryžių, bet ir iš kitokių grūdų.
Aš dariau pagal uzbekų kulinaro receptą ( kurio knyga, beje, bus išleista už poros mėnesių ). Jis pats gyvena Ferganoje. Ištrauka iš recepto ( ingredientų sąrašas ):
Баранина - 1 кг мякоти и 3-4 шт. дольки от спинки с рёбрышками (можно заменить хорошей говядиной или телятиной), сало курдючное - 300-350 г 1) (можно заменить тем же количеством растительного масла, лучше оливкового), рис «дев-зера. - 1 кг (можно заменить хорошим среднезерным рисом), красная морковь - 1 кг 2) , 2-3 средние головки лука, 2-3 головки чеснока,1-3 стручковых перца (хоть красного, хоть зелёного), зира 3), соль 4).
Beje, o kaip draugaujama virtuvėmis? :{)
Reply
Reply
Reply
Leave a comment