Что такое бизнес по-украински?

Jun 28, 2016 08:04

Cостоялось заседания Президии Сетевого Русинского Движения (СРД), на котором обсудили предложение закарпатских предпринимателей озвученных 25 июня в Мукачево на своем заседании:обсудили итоги вокруг митинга 26 мая в Мукачево,  а также результаты соцопросов за неделю.
1.
2.
3.
4. Русинское Движение поддерживает позицию закарпатских предпринимателей, что больше и дальше говорить с уенеровской Украиной о уничтожениии среды обитания Русинов на территории русинов на юг от Карпат не имеет смысла. "Васька слушает да ест!"Необходим другой формат и другие меры воздействия!

Это когда ты вырубаешь леса и продаешь древесину в Европу. А на вырученные деньги заново отстраиваешь свой дом, смытый наводнением, вызванным вырубкой лесов.












И вся эта "красота" образовалась всего лишь после часового дождя. Ну что сказать, жгите рубите еще. А если серьезно, то такого хищнического капитализма в нашей стране я не припомню. На Закарпатье вырубка лесов, в Полесье - добыча янтаря все с той же вырубкой. По всей стране подсолнечник, который уже зачастую даже не убирают потому что земля уже настолько истощена, что убирать такой урожай нет никакого экономического смысла.Такое впечатление, что люди готовы продать родную мать за лишние 10 копеек. Конечно, это все не от хорошей жизни происходит. Но когда мне говорят, что делают это для того чтобы дети жили лучше, то у меня возникают вопросы по поводу психической вменяемости таких благодетелей. Вы что же - и вправду считаете что вашим детям будет лучше жить в этой помойке, которую вы делаете из нашей страны?


Створюється "Комітет порятунку Карпат"

В Мережі Михайло Кравчук поширив світлину від Екологічна група "Печеніги".
За всю свою історію Україна не знала такого варварського поводження з лісами, як зараз. Щодня десятки вантажних машин виїжджають з безлічі куточків Українських Карпат, усі вони везуть одне - Ліс! Десятки, сотні, тисячі кубів лісу щодня потрапляють під зруб! Щодня формуються сотні вагонів, що везуть наш ліс за кордон!
Горяни застерігають: ліси - на межі винищення. І прогнозують екологічне лихо. За нинішніх масштабів вирубки, за 10 років Карпат не буде!
В українських Карпатах щороку вирубують понад 300 тисяч гектарів лісу. Мільярди гривень прибутку - ковтає тіньовий лісовий бізнес. Та окрім фінансових збитків, нещадна вирубка загрожує країні екологічною катастрофою.

Але неконтрольована вирубка карпатських лісів породжує безліч інших великих проблем:
1. ЗМІНУ КЛІМАТИЧНИХ УМОВ, і це не тільки локально зони Карпат, але і всієї України!
Карпати - це кліматоутворюючий регіон, де вологе повітря акумулюється і переноситься по Поліським лісам до Півдня і Сходу України на чорноземи, що відіграє вирішальну роль у зрошуванні українських чорноземів. Стихійно вирубуючи Карпатські ліси ми їх втрачаємо. А це вже національна катастрофа і це питання національної безпеки України!
2. ВПЛИВ НА ВОДНІ РЕСУРСИ: останнім часом катастрофічно впали рівні води в річках Карпат, а також в потічках і криницях. А найпотужнішим чинником, що сприяє підтримці водного балансу і може зменшити негативні впливи глобальних кліматичних змін, безумовно, є ліс. Також масове стихійне вирубування лісів впливає на знищення лікувального басейну джерел і забруднення їх рештками та мастилами від діяльності механізмів, які працюють на лісозаготівлях; особливо там, де йде трелювання та вивезення деревини по діючих потоках, що категорично заборонено!
3. ЛІС - ЦЕ НЕ ТІЛЬКИ ДЕРЕВА, ЦЕ ЦІЛИЙ ГЕОЦЕНОЗ, ЯКИЙ З ВАРВАРСЬКОЮ ВИРУБКОЮ ПОРУШУЄТЬСЯ.
4. НЕКОНТРОЛЬОВАНІ МАСОВІ ВИРУБКИ ЛІСІВ ПОРУШУЮТЬ СПІВЖИТТЯ ВСЬОГО ЖИВОГО:
а) це згубно впливає на червонокнижних - форель, харіус, морену, які відкладають ікру тільки в верхах гірських потічків
б) це знищує гнізда та відлякує різних видів птахів та звірів.
5. НЕКОНТРОЛЬОВАНА ВИРУБКА ПІДСИЛЮЄ ЕРОЗІЙНІ ПРОЦЕСИ, сприяє утворенню селевих потоків, плавунів, зсувів ґрунту. А це призводить до знищення всіх природних екосистем та загрожує безпеці та життю людей.
6. В ТУРИСТИЧНИХ РАЙОНАХ ЦЕ ПРОБЛЕМА РЕКРЕАЦІЇ: загроза відтоку туристів з регіону.
7. НЕКОНТРОЛЬОВАНІ ВИРУБКИ НЕСУТЬ ЕКОНОМІЧНІ ЗБИТКИ ДЛЯ РЕГІОНІВ, ДЕ ВОНИ ВИРУБУЮТЬСЯ.
8. ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНА ПРОБЛЕМА. Це і знищення пралісів, де до цього часу не втручалася людина, та знищення пам’яток природи та історичних пам’яток.
9. З ЛІСОМ ПОВ’ЯЗАНА ФІТОТЕРАПІЯ, А ЦЕ ЗНИЩЕННЯ ЛІКАРСЬКИХ РОСЛИН.
10. ТАКОЖ ВАЖЛИВО! МИ НЕ МОЖЕМО ЗАБУТИ ТИХ ЛЮДЕЙ, ЯКІ ЖИВУТЬ В КАРПАТАХ. Вікові традиції горян тісно пов’язані з лісом. Це і народні художні промисли, вироби із дерева, виготовлення побутових предметів вжитку, побудова та ведення господарств, а зрештою, і опалення будівель. Все це є частиною життя гуцулів. Гірські райони не можна порівнювати з низинними. В них немає полів, родючих чорноземів, придатних до ведення городнього господарства. А натомість ліс є один із основних ресурсів для існування. Також їх життя напряму залежить від туризму та всього екофонду лісів та прилісових територій.

З МЕТОЮ ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМ КАРПАТ МОРАЛЬНІ АВТОРИТЕТИ НАЦІЇ СТВОРЮЮТЬ "КОМІТЕТ ПОРЯТУНКУ КАРПАТ"
В рамках "Еко-етно фестивалю "Карпатське Коло", що пройде 21-24 липня 2016р. в с. Шешори Косівського району Івано-Франківської області, запрошуються до участі в Великому Карпатському Колі експерти, науковці, практики-екологи, моральні авторитети, які об’єднаються для вирішення глобальної проблеми Карпат Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської областей.

ЗАВДАННЯ:
1. Привернути увагу до глобальної екологічної проблеми Карпат широку громадськість, науковців, експертів, владу. Тому, що це є і загальнодержавна, і загальнонаціональна проблема!
2. Надати експертну обґрунтовану оцінку реального стану знищення Карпат.
3. Якнайширше задіяти журналістське інформування громадськості про екологічне лихо Карпат та його наслідки, які вимірюються десятиліттями і являються загрозою для майбутніх поколінь.
4. Внести зміни до законодавства та лобіювати їх для врегулювання змін на державному рівні.
5, Розробити "програму порятунку Карпат" для заліснення вирубаних територій. Це комплекс заходів по сприянню як природного поновлення, так і створення штучних лісових насаджень. Важливим є засадити основними лісоутворюючими породами, які відповідають даним типам лісу.
6. Особливим завданням є внесення змін до законодавства про кримінальну відповідальність за несанкціоновану вирубку лісів Карпат, та нанесення шкоди генофонду Карпат. Привести законодавство до норми, яке буде працювати на захист Карпат.

Наразі в Україні розмір санкцій за "лісові" злочини не є адекватним та не змінювався з часу набрання чинності Кримінальним кодексом, незважаючи на збільшення обсягів незаконно добутої деревини протягом останніх років. Особливо це стосується розмірів штрафів за незаконну рубку лісу, які на сьогодні складають від 850 до 1700 грн. Крім того, немає дієвих механізмів притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб, які причетні до незаконної лісогосподарської діяльності. Превентивна функція відповідальності залишається нереалізованою.
Для вироблення дієвого механізму порятунку Карпат ініціативна група Івано-Франківської області пропонує всім небайдужим долучитися до цього процесу. Робоча зустріч планується на 28 червня у Львові (час, місце уточняється).
Запрошуємо до співпраці!
Тільки разом і крок за кроком можна системно налагодити відновлення Екосистеми Карпат.
Байдужості природа нам вже не простить!
Комментарии:
Треба убновити уравнiловку через колективiзацiю i конфiскацiю,-
-i повiрьте...-нараз перестануть плодитися усякi ХАПУГЫ, бо нiкуды буде хапати, i нigде буде дiвати награбленое.

Украина вернулась в 90-е...
*
но ай як хло кумітет,а лісничиства розогати адь йо:))))))))))))ги-ги
*
комітет-це добре, але люди, жителі карпатських сіл повинні в першу чергу бути зацікавлені у припиненні варварського знищення лісів. по принципу: жодна машина (лісовоз) у ліс не заїде, громада перешкоджає цьому навіть якщо доведеться декілька спалити, а власників липових підприємств ( а вони всі липові, повірте куплені більш грошовитими босами із столиці) підняти на вила. потрібні радикальні дії, бо сюсі-мусі, комітет трафарет...., а віз і далі там. а жопа прийде не тільки горянам, а і тим що у низинах живуть теж. дамби не спасуть. згадайте минулі повені. а тепер може бути ще страшніше. як народ закарпаття не розуміє, що карпати то їх рідний дім, і вони дозволяють комусь нагло грабувати його??????
*
а дотипирь десь бив іване,ці лем типирь увідівись што у гащи робится???раз газифікуй гірські населені пункти,а утож зароби субі на ушвили,та утож пуднимай гет усіх грошовитих босу :))))))))ги-ги

Только всё дело в том что всем этим варварством занимаются сами же МЕСТНЫЕ ЖИТЕЛИ  ТАК ЗВАНЫЕ.  РУСИНЫ !!!!!!  ВОТ И ЕСТЬ РЕЗУЛЬТАТ !!!!! ЗАРОБОТКИ ТО КОНЧИЛИСЬ ДА И НАФИГА ЕХАТЬ КУДА ТО, ЕСЛИ МОЖНО У СЕБЯ НАХЕРАЧИТЬ ЛЕСА КУПИТЬ ТАЧКУ ДОМИНУ ОТГРОХАТЬ А ПОТОМ ВСЁ ЭТО ДОБРО РЕМОНТИРОВАТЬ И ОТСТРАИВАТЬ ПОСЛЕ ТАКИХ ПАВОДКОВ, И ОРАТЬ ДЕРЖАВА НЕ ПОМОГАЕТ!!!!  ИЗВЕРГИ ТУПЫЕ !!!!!!

ПРЕЗИДИЯ СЕТЕВОГО РУСИНСКОГО ДВИЖЕНИЯ

http://uzepervi.livejournal.com/360073.html

Петр Гецко: Будущее Закарпатья связано исключительно с русинами

власть, паводок, закарпатская колония Украины, лес, уровень жизни, русины

Previous post Next post
Up