"Софія Київська, а не Московська!" (фото, відео)

Sep 19, 2011 20:57

Originally posted by bilozerska at "Софія Київська, а не Московська!" (фото, відео)

Під такою назвою провів сьогодні пікет біля стін Софії Конгрес Українських Націоналістів з вимогою залишити за Софією Київською статус Національного заповідника і припинити підкилимні ігри щодо передачі її УПЦ МП.

КУНівці пояснюють: після того, як у лютому цього року Софі Київська була передана із підпорядкування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖК господарства у сферу управління Мінкульта, з’явилися чутки про можливість її передачі УПЦ МП - так, як це сталося із Києво-Печерською лаврою, яка, перебуваючи під юрисдикцією мінкульту, де-факто належить УПЦ МП.

"21 вересня, - розповів голова Секретаріату ГП КУН Володимир Манько, - Свята Софія відзначає своє тисячоліття. О четвертій тут почнеться прес-конференція міністра культури Михайла Кулиняка, і тому ми прийшли висловити свою тривогу з приводу можливих планів щодо Святої Софії. Софія Київська має належати державі і бути надбанням всього українського народу, і в жодному разі не має бути передана УПЦ МП".

Капітан І рангу Євген Лупаков теж закликав не дозволити московським попам паплюжити своїм чоботом українські церкви.

Голова Братства св. Андрія Первозванного Олександр Гудима запропонував "перевірити на вшивість" міністра культура Кулиняка: якщо він зайде через центральний вхід - значить, він справді міністр культури України, а якщо він боїться громадської думки і тишком-нишком зайде через чорний хід - значить, він "паскуда московська і агентура ФСБшна". Ясна річ, варіант був безпрограшний - коли це чиновники, побачивши біля центрального входу пікет, не тікали від нього через службовий вхід? :) Саме так потрапив до Софії і Кулиняк, чим заслужив різноманітні епітети з боку пікетувальників :)



















image Click to view



Previous post Next post
Up